Dünya Okuluna Kabul Sınavı

Dünya  Okuluna  Kabul  Sınavı
Türkiye genelinde tüm Bahçeşehir Kolejlerinde eş zamanlı düzenlenen Dünya Okuluna Kabul ve Bursluluk Sınavı' na Samsun'da da büyük ilgi oldu.

1 Mart Cumartesi günü 09.00 / 12.00 / 15.00 seanslarında 3 farklı oturumda düzenlenen sınava Samsun il merkezinin yanı sıra Rize, Amasya, Sinop vb yakın illerden ve Samsun ilçelerinden de yoğun talep oldu.
4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen sınavda öğrenciler akademik ve sosyal başarının lideri olan Bahçeşehir Kolejlerinin öğrencisi olabilmek için ter döktüler.
Samsun'da üçüncü yılını dolduran ve 2012 SBS Türkiye beşincisi, 2013 SBS Samsun ve bölge birincisi, 2013 TEOG-Kasım Samsun ve bölge birincisi olan ve 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında basketbol il şampiyonluğu kupasını kaldıran, satrançta küçük ve yıldız kategorilerinde il birincilerini çıkaran, teniste okullar arası müsabakada il birincisi olan, yüzme branşında da şampiyon sporcular yetiştiren Samsun Bahçeşehir Koleji Dünya Okuluna Kabul ve Bursluluk Sınavında bin beş yüz civarındaki öğrenci ve velilerini Canik' teki doğa ve teknolojinin iç içe olduğu modern Kampüsünde misafir etti.
Sınav esnasında velilerin bilgilenmesi ve dinlenmeleri için ayrılan alanlarda veliler okulun sıcak ikramlarından alırken okulun belli bölümlerini de gezme fırsatı buldular. Günümüz şehir hayatı koşullarında öğrencilerin yeşille buluşma imkanlarının kısıtlı oluşu düşüncesinden hareketle ortaya çıkan ve her sınıf düzeyindeki öğrencinin dış ortamda, yeşillikler içinde etkinlik yapmaları için planan kitap okuma ve etkinlik bahçesine ve ekolojik evin de içinde bulunduğu doğal yaşam alanındaki mini hayvanat bahçesine ilgi çok yoğundu.
5 Mart'ta açıklanacak kabul sınavı sonuçlarına göre başarı bursu elde eden öğrenciler 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren Dünya Okulu Bahçeşehir Kolejinde burslu okuma şansı kazanacaklar.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.