SORUMLU YUSUF ZİYA YILMAZ'DIR

SORUMLU YUSUF ZİYA YILMAZ'DIR
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ile İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun aldığı acele kamulaştırma kararına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Kıran Mahallesi dönüşüm projesine yürütmeyi durdurma kararı


Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde uygulamaya konulan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Bakanlar Kurulu'nun 18 Mart 2013 tarihinde aldığı acele kamulaştırma kararına mülkiyet sahipleri Danıştay'da itiraz etmişti. İtirazı gerçekleştiren mülk sahibi Mehmet Olgaç yaptığı açıklamada, "Acele kamulaştırmanın yasada yurt savunması ve olağanüstü durumlarda yapılacağı belirtiliyor. Acele kamulaştırma kararında vatandaşlar mağdur olacak diye itiraz ettik. Buradaki insanlar dar gelirli insanlardır. 280 mülk sahibi bu karardan etkileniyor. Kamulaştırma bedellerini hak edileni verilmesini istiyoruz." dedi.

Kıran Mahallesi Muhtarı Bülent Tuluk ise proje konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın sorumlu olduğunu belirterek, yerel yöneticilerin konuya ilgisizliğinden yakındı. Tuluk, "Burada vatandaş ezilmekte. Projenin daha düzgün bir şekilde gelmesi lazım." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.