“5. Sarıkamış Şehitlerini Anma

“5. Sarıkamış Şehitlerini Anma
5'incisi düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu" nunstartı, bu yıl valiliğin izin vermemesi üzerine Taksim Meydanı yerine Gümüşsuyu'ndaki Alman Başkonsolosluğu önünden start verildi.

Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Takım Kaptanı Gazi BİLİR yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz Sarıkamış'ta yaklaşık 90 bin şehitimiz var. Biz de bu şehitlerimizi anmak ve gençlerimize o zaman yaşanan olayları hatırlatmak için bir farkındalık olsun diye yola çıktık 5 sene önce. Her sene büyüyerek turumuz devam ediyor" dedi. BİLİR, bu sene neden Taksim Meydanı'ndan başlayamadıklarını ise, “Belki güvenlik açısından bir sorun oldu, o yüzden" diye açıkladı. Konuşmasının ardından saat 11.00'de Gümüşsuyu'ndaki Alman Başkonsolosluğu önünden startalındı.
Turda sporcular, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'ı kapsayan güzergahı geçerek 1856 kilometreliketabı tamamlayacak.
5.Etap 28 Aralık 2013 Cumartesi günü Sinop İlimize gelecek olan ekip “Sarıkamışı Anma “programı sonrası alacakları şehit toprağı ile yola devam edeceklerdir.

Sporcular, 5 Ocak 2014'te Sarıkamış'ta Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın düzenleyeceği "Gençlik Şühedanın İzinde" törenine katılarak geçilen illerden alınan vatan toprağını Sarıkamış Müzesi'ne kaldırılmak üzere ilgili bakana takdim edecek.
(DHA - Yaprak KARADENİZ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.