Büyük Anadolu Hastanesi'nden kusma ve İshal uyarısı

Büyük Anadolu Hastanesi'nden kusma ve İshal uyarısı
HospitalPark Group Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Erol Ortaç, çocuklarda görülen kusmanın sindirim sistemine alınan bir virüs veya yenilen gıdalardan olduğunu, ishalin ise sık yenilen gıdalardan, enfeksiyondan

HospitalPark Group Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Erol Ortaç, çocuklarda sıkça görülen kusma ve ishal hakkında bilgiler verdi. Kusma ve ishal her yaşta çocukta sık görülen şikaletler arasındadır diyen Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Erol Ortaç Aynı anda başlayabilir veya kusmanın ardından ishal de başlayabilir. Kusma ve ishalin pek çok neden dolayı oluşabilir. Ancak en sık kusma nedeni sindirim sistemine alınan bir virüs veya yenilen gıdalardır. İshal de en sık yenilen gıdalardan, enfeksiyondan veya gereksiz (doktor tavsiyesinin dışında) antibiyotik alımından ortaya çıkar." dedi.

SIVI ALIMINA DİKKAT
Çocuklarda kusma anne ve babaları en çok endişelendiren şikayetlerden biri olduğuna değinen Uzmanı Uz.Dr. Erol Ortaç, "Ailelerinin yaşadığı bu endişe ve panik bazen yanlışlar yaptırabiliyor.Örnek vermek gerekirse çocuğun susuz kalacağından korkup, birşeyler içirmeye çalışmak doğru değildir. Bu durumda sıvı alması gerekmektedir, ama bunun yavaş yavaş, azar azar olması gerekmektedir.Yemek için teklifte bulunmamak en iyisidir. Altta ciddi bir neden yoksa, çoğu kusma yaklaşık 12 saatte geçecek, çocuk rahatlayacaktır. Yudum yudum vereceğiniz sıvı, su veya başvurduğunuz uzman doktorun önereceği tuz-şeker karışımı olabilir. Kusma azalınca sıvı verme hızını arttırabilirsiniz." diye konuştu.

FAYDALI MEKANİZMA
HospitalPark Group Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Erol Ortaç son olarak, "Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte çocuklarda salgın hastalıklar görülmeye başlıyor. Sindirim sisteminde görülen virüsler, önce kusma ardından ishale yol açarlar. İshalde de çocuğun sıvı kaybını karşılamak çok önemlidir. Eğer, ishalle kaybettiği sıvıyı verdiğiniz içeceklerle telafi edebiliyorsanız, ne kadar sık gaita yapsa da sorun olmayacaktır. Eğer, yemek istiyorsa, barsak hareketlerini hızlandırmayacak muz, şeftali, elma, patates, ekmek, pirinç, yoğurt gibi gıdalar verebilirsiniz. Eğer hasta anne sütü alan bir bebekse, emmeyi sürdürmekte fayda vardır, böylece ishali daha kolay atlatacaktır.
Kusma ve ishal durdurucu ilaçları, doktorunuz genellikle önermeyecektir. Çünkü; kusma ve ishal vücudun kendini rahatsız eden maddeyi atması için faydalı mekanizmalar olarak kabul edilmektedir." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.