VALİ RESTİ ÇEKTİ

VALİ RESTİ ÇEKTİ
Vali Aksoy, Gıda OSB'de yatırım yapmayan firmaları uyardı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) arsa tahsisi yapılan ancak yatırım yapmayan firmalara son olarak ek süre verildiğini belirterek "Avan projeyi sunup inşaata başlamamaları durumunda arazileri kendilerinden geri alıp, yatırım yapacak sırada bekleyen işadamlarına verilecektir." dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisi yapılan ancak yatırım yapmayan firmaların durumu hakkında bilgi verdi. Samsun Gıda OSB'de arsa tahsisi yapılan firmaların önemli bir kısmının yapım çalışmalarına başladığını bazı firmaların inşaat çalışmasını bitirip imalat aşamasına geçtiğini belirten Vali Aksoy, "Arsa tahsisi alıp başlamayanlara son bir süre öngördük ve verdik. Herhangi bir şekilde avan projeyi sunup inşaata başlamamaları durumunda arazileri kendilerinden geri alınıp sırada bekleyen yatırım yapmak isteyen işadamlarına tahsis edeceğiz." dedi.

OSB ARITMA TESİSİ, 2014'TE HİZMETE AÇILACAK

Samsun OSB'nin arıtma sorunu büyük ölçüde çözecek ve inşaat çalışması devam eden arıtma tesisinin son durumu hakkında sorulan soruyu cevaplayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şunları kaydetti: "Arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. Yüzde 60'lar seviyesinde. 2014 yılı içerisinde tamamlanıp hizmete alınacak. Aynı bölgede Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği ve inşa çalışmaları devam eden kentin atık suyu ile ilgili olarak sorununu çözecek ayrı bir tesis daha var. Arıtma tesisleri oldukça önemli. Bazı tesislerin tehlikeli atığı yok evsel atık olsa bile arıtılarak doğal ortama bırakılması gerekiyor. Bu bakımdan sanayi bölgemizde yatırımcılarımızın her birinin ayrı ayrı arıtma tesisi kurması maliyetli iş. Yapılan arıtma tesisi işadamlarımıza sanayicimize önemli noktada kolaylıklar sağlayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum