KARDEŞLİK VURGUSU

KARDEŞLİK VURGUSU
SİYASİLER 'BAYRAM KARDEŞLİKTİR'...

BAŞKAN DEMİRTAŞ'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında tüm İslam aleminin ve hemşehrilerinin bayramını kutladı.
Başkan Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
Bayramlar sevginin, şefkatin, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Gönüllerin yakınlaştığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği bayramlar, birlik ve beraberliğimizin temel taşlarından biri olarak görülmeli ve gelecek kuşaklara kültürel bir değer olarak aktarmak için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sadece bayram günleriyle sınırlı tutmayarak, yaşamımızın her anında hatırlamalıyız. Barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamının oluşmasının her türlü sorunun üstesinden geleceğini unutmamalıyız. Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, bütün vatandaşların kırgınlık ve dargınlıklarından arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarını sağlayan bu özel günlerin yaşatılması ve canlı tutulması çok önemlidir.
Kardeşlik duygularının tüm kalpleri sardığı, birlik ve beraberliğin güçlendiği Kurban Bayramında; Tüm Milletimizin ve İslam aleminin barış ve huzur içinde sağlıklı bir bayram geçirmelerini temenni eder, tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını kutlarım.
BAŞKAN DÜNDAR'IN BAYRAM MESAJI

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında tüm İslam aleminin ve hemşehrilerinin bayramını kutladı.
Bayramların milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Kurban bayramı öncesi ilçede hazırlıkların tamam olduğunu ifade etti.
“ÇARŞAMBA BAYRAMA HAZIR”
Tüm İslam âleminin ve hemşehrilerinin bayramını kutlayan Belediye Başkanı Dündar, “Böyle önemli ve anlamlı bir bayrama millet olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizin görev alanına giren kamu hizmetlerini büyük bir gayret ve özveri ile ifa ediyoruz. İlçemizde Doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollar vakit kaybetmeksizin yeniden yapılırken, şehir mezarlıklarımızda çevre düzenleme çalışmaları yaptık. Şehir merkezinde birçok cadde ve sokaklarda yaptığımız yol çalışmaları ile ilçemizi bayrama hazırladık. Yurt dışından ve şehir dışından ilçeye gelen hemşehrilerimizin bayramlarını huzur ve refah içinde geçirmeleri için Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler çalışmalarını sürdürecekler. Kurbanlarını Belediye mezbahanesinde kestirmek isteyen hemşehrilerimiz için her türlü kolaylık sağlanmıştır. İnsanların gönül rahatlığı ile sağlıklı bir ortamda mezarlıkları ziyaret etmeleri için mezarlıklarımızda çevre düzenleme çalışmalarımızı arttırdık. İlçemizde Doğuyaka'da Göğceli  Batıyaka'da Sarıcalı Mezarlığı'nda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın rahat bir mezar ziyareti gerçekleştirmesi için mıntıka ve zararlı otların temizliği yapılmıştır. Hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.


Başkan Burma:"Bu Bayram Kardeşliğe Sarılalım"
Yeni bir Kurban Bayramı'na daha girdiğimizi, bunun kardeşliğe,ortak değerlere sarılmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz süreçte gerçekleştiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, " Bayram,bizim için bir ferahlama, nefes alma imkanı olduğu kadar,Halkımızla kucaklaşma, birbirimizi anlama, sevme zamanıdır. Özellikle İslam aleminde var olan karmaşanın, kargaşanın, bayramın o güzelliklerle dolu penceresinden bakılarak sonlanmasını diliyorum. Bizim gibi insanların birbirini incitmesine karşı çıkmalıyız. Özgürlükten ve demokrasiden,hoşgörüden yana saflarımızı daha da sıklaştırmalıyız. Bunu sağlamak içinde içimizdeki karıştırıcı elleri teşhis edip,onlara dikkat etmeliyiz,onlardan uzak durmalıyız. İnsanlığın mutluluğu kardeşçe yaşanacak ve paylaşılacak bir dünyadan geçmektedir. Bu duygularla Kurban Bayramımızın İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."dedi.
Başkan Köktaş'tan Kurban Bayramı mesajı


AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.


Başkan Köktaş mesajında şu ifadelere yer verdi: Bir bayrama daha sevdiklerimizle, birlik ve beraberlik içinde kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.
Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir.
Bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır.
Bayramlar, paylaştıkça anlam kazanır.
Bu mübarek kurban bayramında da birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim.
Bayramlar bunun için vardır; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır bayramlar, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz.
Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur.
İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacağız. Bu anlamda yollarınızı gözleyen sizleri büyük bir heyecanla bekleyen büyüklerimizi ziyaret edelim, onları unutmayalım. Onlar bizim birlik ve beraberliğimizin nişanesidir, ihmal etmeyelim.
Bayramın ikinci günü saat 17;30'da İl Başkanlığımızda düzenleyeceğimiz bayramlaşma merasimimize de buradan tüm Samsunlu hemşehrilerimizi davet ediyorum.
Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını en kalbi dileklerimle kutluyor, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”
Bayram öncesi piyasalar canlandı
Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Adnan Konaş, bayram öncesi emekli ve çalışanlara maaşlarının ödenmesinin piyasaları canlandırdığını söyledi.
PİYASA HAREKETLENDİ

Samsun 19 Mayıs esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Adnan Konaş, Kurban Bayramı nedeniyle maaşların erken ödenmesi konusunda hassas davranan hükümete teşekkür ederek, "Bayram haftasında erken ödenen maaşlar piyasalarda olumlu bir etki yarattı. Vatandaşın da bayram öncesinde daha rahat alışveriş yapabilme imkanı sundu. Esnaf rahat bir nefes aldı” dedi.

SAHTECİLİĞE DİKKAT

Adnan Konaş, piyasadaki alışverişin hız kazanması ve hareketlilik yaşanması üzerine başta esnaflar olmak üzere vatandaşları sahte para, hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik ve sahte bıçaklara karşı uyararak, hem vatandaşların hem de esnafların birbirlerine yardımcı olmalarını ve birbirlerini mağdur etmemeleri gerektiğini dile getirdi.

Konaş esnaf ve sanatkarlar başta olmak üzere İslam aleminin bayramını kutlayarak, “Bayramın tüm Samsun halkına, çalışanlarımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza iyilikler getirmesini, her geçen gün büyüttüğümüz sevgi, saygı, yardımlaşma ve paylaşma ortamının daha da gelişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.