KİM BU BARONLAR?

KİM BU BARONLAR?
Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Çoşkun Arslan Samsun'da tarlasına uyuşturucu diken köylünün değil bu işin ticaretini yaparak büyük paralar kazanan uyuşturucu baronlarının yakalanması gerektiğini...

GENÇLER UYUŞTURUCU SATIYOR
Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Çoşkun Arslan Samsun'un en büyük sorununun uyuşturucu olduğunu söyledi. Çoşkun, 'Arkadaşlarımızla birlikte Samsun'un değişik mahallelerinde bir takım ziyaretler de bulunduk. Bu ziyaretler de gördük ki gerçekten Samsun'un en önemli sorunu uyuşturucu. Her gittiğimiz mahalle de o bölgenin esnafı ve yaşayanları özellikle 12-17 yaş arası gençlerin uyuşturucu pazarladığını ifade ettiler. Belediye evlerinde bir Mahalleye konuk olduğumuzda kendi gözlerimizle 15 yaşında gençlerimizin uyuşturucu pazarladığına tanıklık ettik. Bu konuyu Emniyet yetkililerine paylaşıp paylaşmadıklarını sorduk. Emniyet yetkilileri daha üst kademelerini yakalamak için takip ediyoruz demişler. Bu nasıl bir takip. 15 yaşında bir genç elini kolunu sallayarak mahalle de uyuşturucu satabiliyor. Takipte olsa bunu açık açık yapamazlar. Konuştuğumuz insanlarda şunu ifade ediyor. Artık Emniyetten ümidimizi kestik. Çocuklarımızı korumak adına biz bir şeyler yapmalıyız. Mahallelerimiz güven ve samimi ilişkilerin birlikte yaşama imkanı sunduğu alanlar olmaktan çıkmış, uyuşturucu maddelerin kolaylıkla alınıp satıldığı güvensiz mekanlar olmuştur. Mahalle aralarında köşe başlarını tutan ve özellikle 12-17 yaş arasındaki gençlerin oluşturduğu gruplar tarafından gerçekleştirilen bu zehir ticareti sessiz sedasız çevremizi sarmaktadır ' dedi.

BARONLAR YAKALANMALI

Arslan, operasyonların sınırlı tutulduğunu ve uyuşturucu baronlarını da kapsaması gerektiğini belirterek 'Türkiye'de maalesef yargı siyasetle iç içe geçmiş durumda. Emniyet özellikle siyasetle birlikte hareket ediyor. Şu anda hiç kimse ben bir şeyler yaparım da Ankara'dan telefon geldiğinde dik dururum diyemez. Bu işin arkasındaki uyuşturucu baronlarını Ankara müsaade ederse yakalanabilir. Bu açık bir gerçek. Birisi suç işleyecek. Emniyet bunu bilmeyecek. Emniyet benim evimdeki internetimi takip ediyor. Daha düne kadar Kandil de inlerinde yaşayanları takip ediyorlardı. Her şeyi takip eden emniyet uyuşturucu ekenleri ektirenleri bunları satanları mı tespit edemeyecek. İşin içinde tabiî ki siyaset var. Tarlasına uyuşturucu diken gariban köylüyü değil, bu işin ticaretini yapan baronların yakalanması lazım. Varsa siyasi ayaklarının da ortaya çıkartılması gerekiyor. Samsun geçmişte uyuşturucunun transit geçiş merkeziydi. Şimdi satışında merkezi oldu. Gençlerimizi zehirleyen bu şebekelerin ortaya çıkartılması gerekiyor' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.