PARAYLA SİGARA KOBAYLIĞI

PARAYLA SİGARA KOBAYLIĞI
British American Tobacco Samsun Sigara Fabrikası düşündürücü bir uygulamaya imza attı

Samsun'da anket yaptırdığı vatandaşlar arasından seçilenlere yeni çıkan sigara markalarını para karşılığı içirterek, adeta insanları kobay olarak kullanıyor.

FİKİRLERİ ALINIYOR
Merkezi hükümetin kapalı alanda içimini yasakladığı sigara piyasasında yaşanan rekabet korkunç boyutlara ulaşırken, özel sektör firmaları hükümetin tam tersi politikalar uygulamaya devam ediyor. Genel Merkezi İstanbul'da bulunan British American Tobacco Samsun Sigara Fabrikasının yetkilileri Samsun ilinde yaptırdığı anket çalışmasının ardından, kendi markalarını kullanan kişiler arasından seçilenleri adeta kobay olarak kullanıyor. Artı Ajans isimli bir firmaya yaptırılan anket sonucunda seçilen kişiler 2 aylık bir süreyle istihdam ediliyor. Servis ile evlerinin önünden alınan denekler Fabrika da yeni çıkan sigaraları içerek, sigaraların kalitesi hakkında fikirleri alınıyor.

AKCİĞER FİLMİ DE İSTENİYOR

Fabrika yetkilileri seçilen deneklerden sabıka kaydı, Sağlık Raporunun yanı sıra Akciğer filmi de istiyor. Bilindiği gibi sigaranın neden olduğu hastalıkların başında akciğer kanseri geliyor. 2 aylık süreçte günlük 85 TL gibi bir rakama adeta kobaylık yaptırılan tiryaki denekler bu süreçte sigortalı da gösteriliyor. Firmanın bu uygulamasına işsizliğin çok yoğun yaşandığı Samsun'da bir çok kişinin ekonomik sıkıntılarından dolayı katılmak istediği öğrenildi.

BRİTİSH AMERİCAN TOBACCO KİMDİR?

British American Tobacco, Türkiye'deki üretim faaliyetlerine 2002 yılında, İzmir'in Tire ilçesi Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında başladı. 2008 yılında Tekel özelleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından, Samsun ilinin 19 Mayıs ilçesinde yer alan, yaklaşık 520 dönümlük arazi üzerine kurulu Samsun Fabrikasını da üretim tesislerine ekleyerek üretim kapasitesini artırdı ve marka portföyünü genişletti.

FERHAT SOY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.