SEMİNERE BÜYÜK İLGİ

SEMİNERE BÜYÜK İLGİ
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ve komisyon üyelerinin katılımıyla Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda ger

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ve komisyon üyelerinin katılımıyla Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen seminer, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

HİZMETLERİ KONUSUNDA ÖNCÜ OLMALARINI İSTİYORUM
Komisyon toplantısında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican aile eğitimleri konusunda geçen yıl Samsun'un Türkiye'de en fazla ailenin eğitilmesi konusunda bakanlık verilerine göre birinci sırada olduğunu ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, rehber öğretmen ve ailelere bu başarıdan dolayı teşekkür ettiklerini söyledi. Usta,”Okul müdürlerinin okullarda yürütülen rehberlik hizmetleri konusunda öncü olmalarını istiyorum. Rehberlik ve araştırma merkezlerinin okul müdürlerinin rehberlik hizmetleri konusunda aktif katılımlarının sağlanması konusunda seminerler vermelerini arzuluyorum ”dedi.

RAM OLARAK HİZMET VEREN BİNAYA TAŞINACAKTIR
Değişen eğitim sistemi ile birlikte özel eğitim hizmetleri konusunda bazı sorunlar yaşandığını ama bu sorunlarında üstesinden geldiklerini belirten Usta, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin Çiftlik'te bulunan daha önce yine Ram olarak hizmet veren binaya taşınacaktır ve şu anki Ram binasının İlkışık Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi 3. Kademesi olarak hizmet verecektir Ayrıca bu yıl Çarşamba' da özel eğitim okulunun açıldığını ve öğrenci yönlendirmelerini istiyorum, Havza'da Türkiye'nin en güzel özel eğitim okulu açıldı.Bu arada Ayvacık, Alaçam, Yakakent gibi ilçelerde özel eğitim sınıfları açarak ilçelerdeki özel eğitime muhtaç öğrencilerinden eğitim görecektır”diye konuştu.

SON YILLARDA ÖRNEK PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Alicengiz Ciğerci ve kurum psikolojik danışmanı Musa Akın'a teşekkür ederek Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin son yıllarda örnek projeler gerçekleştirdiklerini ve şu anda Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ÖDES 2012 kapsamında “Bilinçli Toplum Engelsiz Birey” projesinin çok iyi yürütüldüğünü ve Samsun RAM'ın bu yıl içerisinde Avusturya ortaklı projeye de imza attıklarını diğer rehberlik ve araştırma merkezlerinin de mutlaka projeler üreterek rehberlik ve özel eğitim hizmetlerine katma değer sağlamaları gerektiğini belirtti. Komisyon toplantısı program sonunda kokteylle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.