Bahçeli'den seçim genelgesi: Bu demokratik fırsat tarihi bir milat olaca

Bahçeli'den seçim genelgesi: Bu demokratik fırsat tarihi bir milat olaca
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mahalli İdareler Seçimleri'ne katılacak il, ilçe ve belde yöneticileriyle ilgili teşkilatlara genelge gönderdi...

Bahçeli, "Bu demokratik fırsat aynı zamanda bir yenilenme, aynı zamanda milletçe silkinip doğrulmak için tarihi bir milat olacaktır. Demokrasinin rayına oturması, ülkemizin istikrar bulması, biriken ve ağırlaşan sorunların gerçek manada çözüm kulvarına girmesi Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonuçlarıyla yakından bağlantılıdır. Hiç şüphesiz mahalli ölçekte başlayan temizlik, canlılık ve tazelenme önümüzdeki yıllarda ülkemizin yönetim yapısını da aşağı yukarı şekillendirecektir." dedi.
Devlet Bahçeli, Mahalli İdareler Seçimleri'ne katılacak il, ilçe ve belde yöneticileriyle ilgili teşkilatlara genelge gönderdi. Türkiye'nin yakın geleceğini, Türk milletinin varlık ve birlik mücadelesini en üst perdeden etkileyip tayin edecek olan Mahalli İdareler Seçimleri'nin tüm yurt sathında 30 Mart 2014 tarihinde yapılacağını hatırlatan Bahçeli, "Bu demokratik fırsat aynı zamanda bir yenilenme, aynı zamanda milletçe silkinip doğrulmak için tarihi bir milat olacaktır. Demokrasinin rayına oturması, ülkemizin istikrar bulması, biriken ve ağırlaşan sorunların gerçek manada çözüm kulvarına girmesi Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonuçlarıyla yakından bağlantılıdır. Hiç şüphesiz mahalli ölçekte başlayan temizlik, canlılık ve tazelenme önümüzdeki yıllarda ülkemizin yönetim yapısını da aşağı yukarı şekillendirecektir. İnancım odur ki, kastı aşan yanlışların düzeltilmesi, milli değerlere yönelik sabırları çatlatan hazımsızlıkların defi, her neviden dengesizliklerin tamiri, bardağı taşıran ihanetlerin cezalandırılması konusunda milli irade önümüzdeki seçimlerde ayağa kalkacaktır." diye konuştu.
AK Parti hükümetinin politikalarını eleştiren Bahçeli, 'şu zaman diliminde akla ve hayale sığmayacak, milli ruh ve şuurla bağdaşmayacak, milli benlik ve bünyeyi inkar edecek ne kadar kirli ve karanlık hesap varsa hükümet tarafından sahiplenildiğini' öne sürdü.
Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Çözüm ve barış süreci isimli ihanet, melanet ve rezalet adımları bunlardan yalnızca birisi olmuştur. Şu köhnemişliğe bakınız ki, PKK'ya teslim olmanın, boyun bükmenin, taviz vermenin adı çözüm olarak tercüme edilmiştir. İmralı canisinin güdümüne girmenin, Kandil çetesinin eline-avucuna düşmenin tanım ve takdimi helalleşme olarak şifrelendirilmiştir. Görülmektedir ki, AK Parti hükümeti PKK'nın şubesi haline dönmüş, İmralı canisinin sözcülüğüne soyunmuş ve bölücülüğün yuvalandığı siyasi kampanya olarak sivrilmiştir. Türkiye üzerinde plan yapan, oyun oynayan, etnik ve mezhep temelli tanzim ve taksimat yapma hazırlığı içinde olanlara AKP'yle birlikte gün doğmuş, güneş açmış ve bunların önü aydınlanmıştır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti olan biten tüm vahim provokasyonları, tüm restleri ve tüm dayatmaları kabullenmiş, sineye çekmiştir. PKK, 15 Ağustos 1984'deki vahşi cinayetlerinin sözde yıldönümünü bayram ilan ederken hükümet ortalarda yoktur."
"TEŞKİLATIMIZ BU SÜREÇTE İNSANÜSTÜ GAYRET GÖSTERECEKTİR"
Hedef Türk milletinin etnik bazda parçalara ayrılması ve birbirine düşmesi olduğunu savunan Bahçeli, "İhanet süreciyle zaman kazanan, enerji toplayan, gerekli ikmalleri yapan terör örgütü, şimdilerde kan dökmek, tetik çekmek ve şiddetli saldırılarını yeniden başlatmak için adeta gün saymaktadır. Son zamanlardaki tehditler bunu göstermektedir. Partimiz bu bilinçle 24 Ocak 2014 tarihinde Söğüt'ten başlattığı seçim çalışmasını vatanımızın her köşesine yayarak ve yoğunlaştırarak sürdürecek ve inşallah da layık olduğu başarıya ulaşacaktır. Elbette bu süreçte tüm teşkilat yöneticilerimiz insanüstü bir gayret göstereceklerdir." ifadelerini kullandı.
MHP'nin Mahalli İdareler Seçimleri'ne heyecanla iştirak edeceğini bildiren Bahçeli'nin seçimlere katılacak il, ilçe ve belde yöneticileriyle ilgili teşkilatlara gönderdiği genelgede yer alan maddeler şöyle:
1) 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri'nde 'aday adayı' olmak isteyen il, ilçe ve belde teşkilatlarımızın başkan ve yöneticileri 1 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar yürüttükleri görevlerinden ayrılacaklardır. Arkasından da 9 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar resmi başvurularını yapacaklardır. Kamu görevinde bulunanların başvurusu ise Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklayacağı seçim takviminden sonra mümkün olabilecektir. Şüphesiz Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olmak her dava arkadaşımın, her teşkilat yöneticimizin hakkıdır. Çünkü partimizin her yöneticisinde bu liyakat ve yeterlilik ziyadesiyle mevcuttur. Ancak bu demokratik hak kullanılırken teşkilatların işleyişini ve yönetimini sarsacak boşalmalara, eksilmelere ve zaafiyetlere ortam açmamak asıl olmalıdır.
GENELGENİN MADDELERİ
Milliyetçi Hareket Partisi'nin ana omurgası olan teşkilatların faal halde çalışması ve istifalarla boşluğa düşmemesi çok önemli olup, herkes bu konuda duyarlı harekete edecektir.
2) Türkiye'nin önünde çok zorlu günler vardır. Mahalli İdareler Seçimleri'ne kadar hükümet ve bölücü çevreler tarafından her türlü kışkırtma, nifak, dedikodu, itham ve suçlamanın yapılması kaçınılmazdır.
Bu itibarla partimizin resmi açıklamaları dışında hiçbir beyan, söz ve değerlendirmeye itibar edilmeyecek, bozgunculara fırsat verilmeyecek, tam bir kenetlenmeyle fırsatçılara göz açtırılmayacaktır.
3) AKP hükümetinin partimizin yükselişini kırabilmek, heyecanını törpüleyebilmek, hızını yavaşlatabilmek amacıyla yeni komplolar planladığı, yeni karalama kampanyaları imal ettiği ve içe dönük tartışmaları tahrik etmek için elini ovuşturduğu gelişmelerle sabittir. Ne olursa olsun hiçbir çekişmenin, kutuplaşmanın, kavganın ve sonu olmayan anlaşmazlığın tarafı olunmayacak, başarımızı ve ülkülerimizi gölgeleyecek ilişki ve irtibatların içinde bulunulmayacak, asılsız, mesnetsiz ve uydurma nitelikli haber, mesaj ve söylentilere kulak asılmayacaktır.
4) Mahalli İdareler Seçimleri'ne hazırlık aşamasında vatandaşlarımızın hepsine ulaşılacak, hepsiyle yüz yüze diyaloglar kurulacak ve herkesin derdi dinlenecektir.
İnsan merkezli siyasetimizin tüm yönleri gösterilecektir. Yorgunluğa, yılgınlığa ve atalete teslim olmadan yerel yönetimlerdeki vizyonumuz paylaşılacaktır. Mahalli düzeyde hazırlanan projeler, getirilen teklif ve vaatler, belediye hizmetleri konusundaki reform nitelikli çalışmalar bıkmadan, usanmadan ve süreklilik içinde anlatılacak ve aktarılacaktır.
5) Mahalli İdareler Seçimleri'ne katılacak her düzeydeki değerli dava arkadaşım il, ilçe ve beldelerinin sorunlarına tümüyle vakıf olacaklar, herkese eşit ve aynı ölçüde yaklaşacaklar, kimseyi ayırmayacaklar, kimseyi dışlamayacaklar, kimseyi itmeyeceklerdir. Ve yörelerinin meselelerine karşı mutlaka etkili, donanımlı ve kapsayıcı çareler üreteceklerdir.
6) Seçimlerin propaganda döneminde kullanılacak afişlerin, ilanların, pankartların, dövizlerin, sloganların mahalli özellikler dikkate alınarak hazırlanmasının yanında, partimizin ilke ve esaslarıyla ters düşmemesine titizlik gösterilecektir.
7) Mahalli İdareler Seçimleri'nin önemi ısrarla anlatılacak, oy vermenin değeri paylaşılacak, partimizin hedefleri, Türkiye'yle ilgili faaliyet ve hazırlıkları berrak şekilde tanıtılacak, vatandaşlarımız saygı ve nezaket ölçüsünde ikna edilecek ve tüm gönüller kazanılacaktır.
8) Mahalli düzeyde çalışmalar yapılırken fikir ayrılıklarına düşmemek amacıyla; genel merkezin açıklamaları, duyuruları, Genel Başkan'ın konuşma ve değerlendirmeleri analiz edilip siyasi ve ideolojik ifadelerin sınırı bu kapsamda belirlenecektir.
9) Partimizin resmiyette kullandığı sembol ve işaretlerin dışında farklı anlamlara çekilebilecek hiçbir materyal kullanılmayacaktır.
Bundan önce yayımlanmış 'genelgeler'de yürürlükte olup muhteviyatları geçerliliğini aynen koruyacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.