Eğlenerek Keşfediyorlar

Eğlenerek Keşfediyorlar
Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Eğlenerek Keşfediyoruz” adlı proje hayata geçti.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Güner Tural, uygulaması bir hafta boyunca devam edecek olan proje ile ilgili şunları kaydetti: “Projemizin amacı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü bakım ve koruması altında bulunan ortaokul öğrencileri ile eğlenceli bilimsel etkinlikler gerçekleştirmek, bu etkinlikler ile onlara bilimi sevdirmek, onların yaparak, yaşayarak ve keşfederek öğrenmelerini sağlamaktır. “dedi.
Tural “Proje kapsamında bilimsel etkinliklerin (fen bilimleri, matematik, astronomi) yanı sıra sosyal aktiviteler (doğa gezisi, drama vb.) de yürütülerek disiplinler arası bir uygulama gerçekleştirilmektedir. Proje ekibi, alanında uzman akademisyenler, öğretmenler ve sosyologlardan oluşmaktadır. Proje sayesinde öğrenciler akademisyenler ile bir arada bilimin eğlenceli yüzü ile tanışıp, yeteneklerinin farkına varmaktadırlar. İlk izlenimlerimiz projemizin amacı doğrultusunda başarılı bir şekilde ilerlediğini göstermektedir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ile bu projeyi yürüterek, proje ekibi olarak sosyal bir sorumluluk üstlenmenin ve her birinin hayatlarını bilimin ışığında sürdürmelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.