Belediyeler görevini yapmıyor!

Belediyeler görevini yapmıyor!
Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı pazar yerlerinin mevcut durumunu eleştirdi

Yazıcı,''Pazar yerlerinin düzenlenmesi için yasalar çıktı ancak belediyeler gerekli denetimi ve görevini yapmıyor. İnsanlar öldükten sonra mı önlem alınacak.''dedi.



İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı pazar yerlerinin düzenlemesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Pazar yerlerinin mevcut durumunu eleştiren Yazıcı,Samsun'da Canik hariç diğer pazar yerlerinde insan sağlığının hiçe sayıldığını iddia etti.

NE AMBULANS GİREBİLİR NE DE ARABA
Yazıcı “ Aynı yerde satılmaması gereken ürünler Samsun'daki pazar yerlerinde birlikte satılıyor. Diğer taraftan pazar yerlerinde gerekli düzen yok. Adam peynir süt satıyor hemen yanında balık satan esnaf var. Pazar yerlerinde bir vatandaş fenalaşsa ambulans giremeyecek durumda. Samsun'da pazar yerlerinin durumu vatandaşın sağlığını ve can güvenliğini tehlikeye atıyor." dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA HAZIRLANIYORLAR

Ölüm olduktan sonra mı önlem alınacak diyen Yazıcı gerekli düzenlemeler yapılmalı. Pazarlar uygun hale getirilmelidir. Biz bu konuda Pazarcılar Odası olarak elimizden gelenei yapmaya hazırız.Pazar yerlerinin denetlenmesi konusu ilçe belediyelerinin görevidir. Canik Belediyesi kendi sorumlu olduğu yerlerde görevini yapıyor. Ancak Samsun'un diğer pazar yerleri köyde bile yok. Artık esnaflar bizi ve belediyeleri dikkate almıyor. Pazar yerlerinin düzenlenmesi için yasalar çıktı ancak belediyeler gerekli denetimi ve görevini yapmıyor. İnsanlar öldükten sonra mı önlem alınacak. Bununla ilgili hafta içi savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. ." diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.