CAMİ Mİ KİLİSE Mİ?

CAMİ Mİ KİLİSE Mİ?
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vermek için İlkadım İlçesi Ataköy Mahallesi Camii'nde ...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vermek için İlkadım İlçesi Ataköy Mahallesi Camii'nde galoş giymesi, camiye sandalyeler konması ve Camide bir bayanın kısa etekle bulunması tepkilere yol açtı.

Camiye galoşla ve kısa etekli girilmesine tepki gösteren Demokratik Sendikalar Konfederasyonu - DESK ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Samsun'da İlkadım İlçesi Ataköy Mahallesi Camii'ne sıra ve sandalyeler konularak kilise görünümü verildiği gerekçesiile tepki gösterdi. Şenocak, “ Camilerimiz bizim ibadet yerlerimizdir. Bu şekilde kullanılması kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

OKUL DEĞİL İBADETHANE
DESK ve Din Bir Sen Genel Başkanı Şenocak, Camilerin yüzyıllardan bu güne gelen kullanım şekillerinde masa ve sandalyelerin yerinin olmadığını, masa ve sıra konularak camilerin kiliselere benzetilmesinin İslam'a ve İslam'ın ibadet mekanlarına yapılmış büyük bir hakaret olduğunu vurgulayarak, “Camilerin birer eğitim mekanları olmaktan önce ibadet mekanları olduğu göz ardı edilerek yapılan bu yanlışın bir an önce bir açıklaması yapılmalı ve bir kasıt ve ard niyet olmadan yapılmış bir yanlışlık olduğu açıklanmalıdır. Bu tür eğitimler sırasında camileri kullanmak için camileri kendilerinize benzetmek yerine, kendinizi camilerin manevi atmosferine uygun hale getirmeniz gerekiyor. Baş açık ve mini etekle girdiğiniz yer bir okul değil bir ibadethanedir” diye konuştu..

KENDİ İNANÇ VE DEĞERLERİMİZİN EĞİTİMİNİ DE ALMALIYIZ
Bu açıklamalar ile kendilerini eğitime karşı olmakla suçlayacak olanların çıkabileceğine de dikkat çeken Şenocak açıklamasını şöyle sürdürdü; “Elbette, “İlim Çin'de de olsa alınız” diyen bir dinin mensupları olarak eğitimin hiçbir türlüsüne karşı olmamız söz konusu değildir. Ama halkımızı bilinçlendirmek için bu eğitimi vermeye çalışanların her şeyden önce kendi inanç ve değerlerinin eğitimlerini almaları ve dini değerlerine bu kadar yabancı olmamaları gerektiğini söylüyoruz. Hıristiyanlar bile camilere girerken başlarını kapatarak ve ayakkabılarını çıkartıkartıyor. Bunun yanında, ayakkabının üzerine galoş geçirerek, mini etek ve baş açık vaziyette cami içinde bulunmanın İslami olarak sakıncaları şimdiye kadar biliniyor olunması gerekirdi. Ben bu programı düzenleyenlerden özellikle halkın değerlerine saygılı olunması konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini bekliyorum. Ortaya çıkan manzaranın hoş olmaması bir dikkatsizlik ve cahilliktir. Bunun kasıtlı yapılmış bir hareket olmadığına inanmak istiyorum. Bu Zihniyet sorunu dini eğitim ile aşılabilir."

akasyom.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum