Osmanlı ganimeti silahlar ilk kez sergiye çıktı

Osmanlı ganimeti silahlar ilk kez sergiye çıktı
Osmanlı Devleti'ne ait çeşitli türde silahlar St. Petersburg'da görücüye çıktı. Özel işlemeli yatağan, hançer ve ateşli silahların da bulunduğu koleksiyon Rusya'da ilk kez sergileniyor

St. Petersburg'da bulunan Savaş Tarihi Müzesi'nde "16-19. Yüzyıllar arası Doğu Silahları" adıyla düzenlenen sergide, Osmanlı'nın savaşlarda kullandığı silahlar sergileniyor. Ayrıca İran, Hindistan, Kafkasya, Tibet, Japonya ve Çin'e ait silahlar da ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Sergiyle ilgili açıklama yapan müze çalışanı Natalya Rudakova, sergideki silahların büyük bir kısmının ilk kez sergilendiğini söyledi. Silahların bir bölümünün Çarlık zamanındaki savaşlarda elde edilen ganimetler olduğunu ifade eden Rudakova, "Bir kısmı müzemize gönüllü olarak yapılan hediyelerden oluşuyor. Her biri büyük titizlikle korunmuş olan eserler. Eminiz sergiye gelen ziyaretçiler, o dönemi tüm canlılığıyla anlama imkânı bulacak." dedi.Sergide, 18-20. yüzyıl arası Osmanlı dönemine ait, yakut ve fildişi işlemeli silah ve hançerler, özel olarak işlenmiş yatağan, topuz, balta ve kılıçlar bulunuyor. Ayrıca, üzeri Osmanlıca olarak işlenmiş miğfer, zırh ve ateşli silahlar da gelenlerin ilgisine sunuluyor.
Tibet, Japon ve Hint askerlerine ait çeşitli silah ve miğferler de büyük ilgi çekiyor. Japon Samurai ve Tibet askerlerine ait kılıç ve zırhları sergide görmek mümkün. Sergi 1 Ocak tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.