Cemaat “Metro Galip”ten haraç mı istedi?

Cemaat “Metro Galip”ten haraç mı istedi?
Metro Turizm'e düzenlenen operasyonun altından Cemaat'in istediği haracı Galip Öztürk'ün kabul etmemesi mi yatıyor?

Cemaat'in finanse ettiği gazetenin yazarı H.G'nin, Metro Holding'in patronu Galip Öztürk'ten holdingin cirosunun yüzde 50'sini, Samsun'da ve İstanbul'da bina istediği iddia edildi. Öztürk kabul etmeyince 10 gün sonra operasyon yapıldı. Organize suç örgütü kurmak, tehdit, zorla senet imzalatmak ve cinayete azmettirmekten 145 yılla yargılanan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, gözaltına alıdığı sırada emniyette “Bu bir cemaat operasyonudur” diye bağırmıştı. Polislerin ağzını kapatarak müdahale ettiği Öztürk, bu iddiasını sürdürmüş ancak ne emniyetteki ifadesinde ne de savcılıkta kayıtlara geçmişti. Yurt gazetesinde yer alan habere göre Galip Öztürk'ün iddiası doğru…

OTELDE BULUŞTULAR
Holdinge yakın kaynaklar, Öztürk'ün tutuklanmasına neden olan operasyonun başlangıcını Cemaat'in verdiğini ileri sürdü. Kaynaklar, Öztürk'ün operasyondan 10 gün önce cemaat gazetesinin H.G. isimli yazarıyla yaklaşık 2 saat görüştüğünü anlattı.

“CİRODAN BİR KURUŞ VERMEM”
İddiaya göre; Öztürk'le H.G. holdingin iştiraklerinden İstanbul Beykoz'daki Legend Otel'de bir araya geldi. Yazar, Öztürk'ten holdingin yıllık cirosunun yüzde 50'sini Cemaat'e aktarmasını, ayrıca Samsun'a ve İstanbul İstinye'ye birer kız yurdu ve spor kompleksi yaptırmasını söyledi. Öztürk ise cirosan bir kuruş vermeyeceğini ancak Samsun'da yapılması planlanman binanın sadece kaba inşaatına para aktarabileceğini ifade etti.

“BİR HAFTA DÜŞÜN”
Öztürk'ün cevabından memnun olmayan yazar, “Samsun'daki kız yurdu ve kompleksin dekorasyonuyla birlikte tamamını üstlenmesini, holdingin cirosundan ise Cemaat'in bir miktar taviz verebileceğini” söyleyerek, işadamına “düşünmesi” için bir hafta “müsaade” etti.
ÖZTÜRK KARARINI VERDİ
İkili bir hafta sonra görüşme üzere masadan kalktı. Öztürk, bu görüşmeyi birkaç yakın kurmayına anlattı ve “Cemaat”e bir kuruş bile para aktarmamak için karar alındı.
KABUL ETMEYİNCE OPERASYON GELDİ
Bir haftalık sürenin ardından H.G., Öztürk'ü telefonla aradı. Öztürk, “Samsun'daki binanın tamamının masrafını üstleneceği hatta fizibilite çalışması bile yaptıklarını ancak holding cirosundan kesinlikle para vermeyeceğini tekrarladı. Cevaptan memnun olmayan H.G., bu kez “Okul parasını bize ver” dedi. Bu teklifi de kabul etmeyen Öztürk'e görüşmeden 10 gün sonra operasyon düzenlendi. Yurt Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum