Yabancılar Pazarı halkın yüzünü güldürüyor

Yabancılar Pazarı halkın yüzünü güldürüyor
Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olacay İnaç, Yabancılar pazarında korsan esnaf olduğu yolundaki iddialara yanıt verdi.




Samsun'da bazı firmalar Yabancılar pazarında korsan satış yapıldığını iddia etmişti. İddialara yanıt veren Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olacay İnaç,Burada korsan satış yapan esnaf yok. Böyle bir konuyu ortaya atan kişi gelsin iddiasını kanıtlasın,gereğini yapalım. Laf olsun diye kimse kalkıp konuşmasın. Bizim dürüst esnafımızı zan altında bırakmasın.''dedi.

ZABITA İLE KORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ
Yabancılar Pazarın'da bulunan esnafların hepsinin usule uygun bir şekilde satış yaptıklarını dile getiren Başkan İnaç, "Buradan uygun fiyata alışveriş yapan halk da halinden memnun. Biz esnaflar olarak daima vatandaşın yararına hizmet veriyoruz. Bazı firmalar bizim hakkımızda korsan esnaflar satış yaptığı yönünde açıklamalar yapmakta. Yabancılar Pazarın'da kesinlikle korsan esnaf bulunmamakdadır. Biz zabıta ile birlikte kordineli çalışıyoruz.Hiç bir esnaf belgesiz değil.''diye konuştu.


ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN

Başkan Olcay İnaç, Ünlü markaların ve firmaların yerel bir basın organına yaptığı' “Şehir dışından gelen esnaflar yer kirası dışında hiçbir katma değeri bu şehre kazandırmıyor. Biz şehir dışındaki bir semt pazara gidip tezgah açsak vergi levhası, oda kayıt belgesi ve ikametgah istiyorlar. Dışarıdan gelen esnaf bu şehrin parasını alıyor. Şehir dışına çıkarıyor. Belediye kazanırken Samsunlu esnaf kaybediyor”şeklindeki açıklamaya ise şu yanıtı verdi: “Yabancılar pazarı diğer semt pazarlarına nazaran en uygun fiyata satış yapılan bir Pazar. Dolayısıyla halkın alım gücü belli ve vatandaş zaten bütçesine uygun fiyatta alışveriş yapmak istiyor. Bu noktada Yabancılar pazarı halkımız için bir avantaj. Vatandaşa satış yapan ve rağbet arttıkça satışı artan esnaf da halinden memnun. Alan memnun, satan memnun." dedi

Bekir DURAN




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.