Sokakta mendil satan çocuğun hayali!

Sokakta mendil satan çocuğun hayali!
Samsun'da ailelerine destek olmak zorunda kalan onlarca çocuk sıcak havaya aldırış etmeden çalışıyor. Sokaklarda sakız, çekirdek, mendil satan 6 yaşındaki Hüsnü Kılıç'ın hayali öğretmen olabilmek.

6 YAŞINDA OLMASINA RAĞMEN AİLENİN TÜM YÜKÜNÜ OMUZLARINA ALMIŞ BİR ÇOCUK
Samsun'un Canik İlçesi Yavuz Selim Mahallesin'de ikamet eden 10 nüfuslu ailenin 6 yaşındaki çocuğu Hüsnü Kılıç ailesine destek olabilmek ve okul harçlıklarını çıkarmak için gündüzleri mendil,akşam saatlerinde ise sahil kenarında çekirdek ve sakız satıyor. Maddi durumları olmayan aile çocuklarına ekmek, zeytin ve yoğurt yediriyor. Pişirilmiş çekirdekleri ve sakızları alan iki kardeş yemek sonrası sokaklarda sıcak havaya aldırış etmeden mendil ve çekirdek satıyor. 6 yaşındaki Hüsnü Kılıç günde 5 ila 10 lira arasında satış yaptığını söylüyor.
TEK HAYALİM ÖĞRETMEN OLMAK
6 yaşındaki Hüsnü Kılıç yaşıtları gibi parklarda oynamak yada arkadaşlarıyla zaman geçirmek yerine ailesine destek olmak için, sokaklarda mendil ve çekirdek satmaya çalışıyor. Kılıç'ın tek hayali okuyup öğretmen olabilmek. Günde 10 lira kazandığı parayla ailesine bir nebzede olsa destek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen küçük Hüsnü hiç lunaparkta çarpışan otolara binmediğini de bizlere söylemeden geçmiyor. Hafta sonlarını trafikte mendil satarak geçirdiğini,evden kahvaltı bile yapmadan çıktığını söyleyen 6 yaşındaki Hüsnü ,'Bazen 4 arkadaş birlikte çıkıyoruz. Bir tanesi benim kardeşim bazen mendil satamadığımız günlerde oluyor. Ama tek hayalim öğretmen olabilmek, ailemin maddi gücü olmadığı için mecburen mendil satmak zorundayım. Başka çarem de yok''dedi.
Bekir DURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum