USTA'NIN USTALIĞI!

USTA'NIN USTALIĞI!
Samsun'da üstün zekalı öğrenciler için gerçekleştirilen sınava öyle bir hile karıştırıldı ki bunu duyan herkes şok olacak

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan akıl almaz skandal duyan herkesin kanını donduracak. Makam ve mevkilerini kullanarak gerçek hak sahiplerinin haklarını gasp eden bu kişinin kim olduğunu duyunca ise daha çok şaşıracaksınız. Skandalın yaşandığı adres Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Üstün zekalı öğrencilerin zeka testi ile seçilerek alındığı Bilim Sanat Merkezi'ndeki testlerin cevapları İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta tarafından kendi çocuğuna ve yakınlarına sınavdan önce verildi. Sınav sonucunda ise hakkıyla sınavı geçenlerin değil de makam ve mevkilerinin gücünü kullanarak şaibe yapanların çocuklarının sınavda başarılı sayılması durumun vahametini gözler önüne seriyor.

ALİCAN USTA SINAVDA ÇIKACAK SORULARI ÇOCUĞUNA VERMİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve üstün zekalı öğrencileri zeka testi ile seçerek geleceğe yön vermek üzere yetiştiren özel eğitim kurumları olan Bilim ve Sanat Merkezleri'ndeki sınavlarda akıl almaz bir skandal yaşandı. Sadece zeka testi ile öğrenci alınması, hiçbir hile ve torpilin karışmaması gereken bu alana sahtekarlık bulaştı. Sahtekarlığın başrolündeki isim ise tüyleri ürpertti. İddiaya göre İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve eski Rehberlik Araştırma Merkezi (zeka testlerini uygulayabilen diğer kurum) Müdürü Alican Usta'nın oğlunun da girdiği bu sınavda Usta, oğluna önceden sorulacak ve yapılacak testlerle ilgili her türlü bilgiyi verdi.

MAKAMLAR KULLANILDI

Sınav sırasında testi uygulayan uzman öğrencinin testlerle ilgili bilgi sahibi olduğunu anlaşıldı ve çocukla ilgili tutanak tutularak durum sınav komisyonuna iletildi. Komisyon ise oylama ile bu çocukların sınavdan reddine karar verdi. Ancak sınavdan ret edilen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta'nın çocuğu olunca iş hemen değişti. Bakanlıktaki dostları ile kısa bir görüşme yaptığı ileri sürülen Alican Usta, oğlunun merkeze alınması için makamını ve her türlü yasal olmayan yetkisini kullanarak çocuğunun merkeze alınmasını istedi. Ortaya atılan iddialar böyle iken bu şekilde testleri çocuklarına önceden öğreten isimler arasında Rehberlik Araştırma Müdür Yardımcısı olan Ayhan Taşkın ve yine Rehber öğretmeni olan Hülya Yeşilkır da var.

NEDEN SORUŞTURMA AÇILMADI?

Çocuklara bir kez uygulanmakta olan ve bakanlık garantisinde gizli tutulan bu testlere hakkıyla giren kişiler elenirken sadece makamını kullanarak merkeze haksız bir şekilde kendi çocuğunu yerleştirmeye çalışan bu kişiler hakkında halen soruşturma açılmaması ise akıllarda soru işareti oluşmasına neden oldu.

"AHLAKSIZLIK DİZ BOYU, SAMSUN SAHİPSİZ Mİ?"

Bu ülkede haksızlık, namussuzluk ve ahlaksızlık yapanların karşılığında hiçbir yaptırımla karşılaşmadığını ifade eden mağdur veliler ise, "Bir yaptırımla karşılaşmadıkları gibi bir de ödül gibi sonuçlar alıyorlar. Amacı bilim insanı yetiştirmek olan ve bu yolda önemli bir adım olan bu kurumlara şike ve ahlaksızlık karıştıranlara neden ses çıkarılmıyor? Bu şehir sahipsiz mi?" diye konuştu.

Zelfi VURAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum