Otel ihaleye çıktı

Otel ihaleye çıktı
Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisi üzerine yapılması planlanan otel projesi ihaleye çıktı. 27 bin metrekarelik alana sahip Bölge Müdürlüğü arazisine 27 milyon 853 bin lira değer biçildi

Geçtiğimiz sene içerisinde Atakum İlçesi'nin "Turizm Gelişim Bölgesi" ilan edilmesinin ardından bu yıl Ağustos ayında Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilen Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisine yapılacak olan otel projesi ihaleye çıktı.

EN AZ YATIRIMIN 57 MİLYON LİRALIK OLMASI GEREKİYOR

49 yıllığına bağımsız kullanım hakkı verilerek ihaleye çıkan Bölge Müdürlüğü arazisi üzerine yapılacak olan yatırımın, en az 3 yıldızlı otel olması istenirken yatırım maliyetinin 57 milyon 707 bin liradan az olamayacağı ihale ilanında belirtiliyor.

YATIRIMCIYA BİNA ŞARTI

İhale ilanında aynı zamanda yatırımcıdan, otel projesinin yapımına başlanılması halinde taşınması gündeme gelecek olan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasının yapımını da üstlenmesi isteniyor. 19 Mayıs İlçesi İstiklal Mahallesi'nde mülkiyeti Hazineye ait olan 20 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan yeni Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bünyesinde 45 odalı Uluslararası Eğitim Tesisi, basınç ölçmede kullanılacak Radyosonde Tesisi, 20 adet lojman blokları ve 8 bin 54 metrekare çevre düzenlemesi yer alacak. Yeni Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün yatırımcıya maliyeti ise 9 milyon 5 bin lira tutarında olması öngörülüyor.

PROJEDE TEK YETKİLİ DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ

Ayrıca ihaleye katılacaklardan taahhüt edilen yatırım miktarının en az yüzde 20'sini karşılayacak miktarda net öz kaynağa sahip olması isteniyor ve yatırımın ne şekilde finanse edileceğinin de belirtilmesi isteniyor. İhaleye başvurmak isteyen yatırımcının 24 Şubat 2011 tarihine kadar Samsun Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü'ne 2 bin lira ihaleye başvuru miktarını yatırması gerekiyor. 2 bin lirayı yatırmayan yatırımcıların başvuruları dikkate alınmayacak. Ayrıca 25 Şubat 2011 tarihinde Valilik Toplantı Salonu'nda ihalesi yapılacak olan otel projesi için, yatırımcıların bu tarihte saat 10.00'a kadar ilgili belgeleri hazırlayıp kapalı zarf ile Valilik Toplantı Salonu'nda komisyon başkanına vermeleri gerekiyor. Hazırlanacak uygulama projeleri ve sonrasında yapılacak olan uygulama-imalat çalışmalarının Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün talepleri doğrultusunda çözüm bulması gerekiyor.

ARAZİDE SORUN VAR

Öte yandan, otel projesi için Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral'ın ismi ön plana çıkarken, bir vatandaşın Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisi üzerindeki hukuki mücadelesi halen devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, 1988 yılında Bölge Müdürlüğü arazisi üzerinde o yıllarda Zehra Çalgüner'e ait olduğu belirtilen 2 bin 631 metrekarelik alan, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından balıkçılar ve denizcilerle ilgili deniz durumu hakkındaki hava raporlarının yayınlanması için alınan cihaz ve antenlerin kurulması amacıyla, kamu yararı gözetilerek kamulaştırıldı. Fakat aradan 22 sene geçmesine rağmen belirtilen yere bir türlü anten kurulmadı. Bölgenin turizm alanı olarak ilan edilmesinin ardından kamulaştırma işleminde kamu yararının ortadan kalktığını düşünen 5 yıl önce hayatını kaybeden Zehra Çalgüner'in yakınları konuyu mahkemeye taşıdı fakat bir sonuç alamadı. Bunun üzerine Çalgüner'in yakınları konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıma kararı aldılar.

Zekeriya FIRAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.