Çarşamba'ya Fen Lisesi

Çarşamba'ya Fen Lisesi
Çarşamba'da Pansiyonlu Yeşilırmak Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam eden okul 2010-2011'den itibaren Fen Lisesi olarak hizmete devam edecek

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse,” Çarşamba Fen Lisesi 2010-2011 döneminde eğitim-öğretime başlayacak. “ dedi. Bu konuda geçen hafta Ankara'da yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade eden Köse, “Şu an Pansiyonlu Yeşilırmak Lisesi olarak eğitim-öğretime devam eden okulun eğitim alanı, 1994 yılında 16 derslik, 150 erkek, 150 kız pansiyon ve 10 daireli lojman olarak planlanmış ve 2002 de inşaatı tamamlanmıştı. Ancak ilçemizde bir yükseköğrenim kurumu olmadığı için Fen Lisesi olarak hizmete girememiş ve 10.09.2009 tarihinde Pansiyonlu Lise olarak hizmete açılmış ve adı Pansiyonlu Yeşilırmak Lisesi olmuştur. Bilindiği gibi Milli eğitim Bakanlığı ortaöğretimde kalitenin artırılması, mesleki ve teknik eğitime daha fazla öğrencilerin yönlendirilmesi amacıyla genel liselerin 2013 yılına kadar Anadolu liselerine dönüştürülmesi hedeflenmektedir.
Bu amaçla ilçemizde eğitim öğretime devam eden Çarşamba Anadolu Lisesi ve Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi'ne ilave olarak Bulutoğlu Anadolu Lisesi 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyete geçecektir. Dikbıyık Lisesi ve Çarşamba Lisesi'nin Anadolu Lisesi olarak faaliyete geçmesi 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren gerçekleştirilecektir. “ dedi.

YENİ MÜJDELERİMİZ OLACAK

Köse, “ İlçemizde eğitim alanından söyleyecek sözü olan herkesin her fırsatta dile getirdiği ancak bugüne kadar gerçekleştirilemeyen Fen Lisesi, 2010-2011 yılından itibaren daha öne planlandığı ve şu anki Pansiyonlu Yeşilırmak Lisesi'nde Çarşamba Fen Lisesi olarak eğitim öğretime başlayacaktır. Yeni eğitim-öğretim yılından itibaren Çarşamba Fen Lisesi öğrenci alımına başlayacak, Yeşilırmak Lisesi öğrencileri eğitimlerine mezun olana kadar mevcut okulda devam edecekler.” dedi. Köse; “ Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önümüzdeki günlerde yeni müjdelerimiz olacak. Ve bunları Çarşambalı hemşerilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. “ dedi.