Sokak ilaçlama Büyükşehir’de

Sokak ilaçlama Büyükşehir’de
İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Köksal Sarıcaoğlu, Karasinek ve sivrisinek larva ve erginlerine karşı mücadelede Danıştay 8. Dairesinin konu ile ilgili kararına istinaden sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Murat Paşa İlçe Belediyesi arasında oluşan ihtilaf nedeniyle açılan davada Danıştay 8. Dairesi'nin 5393 sayılı Belediye Kanununun 14'üncü maddesinin (a) bendiyle belediyelere görev olarak verilen çevre ve çevre sağlığının korunması amacıyla haşere ve sivrisinekle mücadele edilmesi işinin planlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlama görevinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğu sonucuna varıldığını ve bu yönde karar tesis edildiğini belirten Sarıcaoğlu, “Danıştay 8. Dairesinin onayladığı, Antalya 1.İdare Mahkemesinin kararı değerlendirildiğinde, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14'üncü maddesinin (a) bendiyle belediyelere görev olarak verilen çevre ve çevre sağlığının korunması amacıyla haşere ve sivrisinekle mücadele edilmesi işinin Büyükşehir Belediyesi olan yerlerde Büyükşehir Belediyesi'nin görev ve sorumluluk alanı içerisinde yer aldığı kanaat ve sonucuna varılmıştır. Önceki yıllarda alt kademe belediyeleri tarafından gerçekleştirilen karasinek ve sivrisinek larva ver erginlerine karşı mücadelede Danıştay 8. Dairesinin konu ile ilgili kararına istinaden sorumluluk Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilecektir. Vatandaşların sokak ve cadde ilaçlamaları ile ilgili sorunlarında Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmaları halinde daha hızlı çözüm bulabilecektir.” diye konuştu.
YETKİ BÜYÜKŞEHİRDE
İlkadım Belediyesi'nin sorumluluk alanlarında içinde olan parklarda vatandaşların hoşça vakit geçirebilmekleri için rutin kene ilaçlamalarının devam ettiğini kaydeden Sarıcaoğlu, Kendilerine sokak ilaçlamaları ile ilgili alışılagelmiş bir şekilde talep ve şikayetlerin devam ettiğini konuyu Büyükşehir Belediyesi'ne aktardıklarını kaydetti.