Kıran Mahallesi TOKİ’yi istemiyor

Kıran Mahallesi TOKİ’yi istemiyor
Kıran Mahallesi sakinleri TOKİ'nin mahallelerinde yapacak olduğu toplu konut çalışmalarından hoşnutsuzlar. Mahallelilerin en çok merak ettikleri konu ise mağdur edilip edilmeyecekleri

Kıran Mahallesi sakinleri sıkıntılarını, dertlerini, isteklerini ve taleplerini Gazetemiz DENGE'nin başlatmış olduğu 'Mahalleler konuşuyor' yazı dizisinde sizlerle paylaştı. İşte Anıl Olfaz'ın kaleminden tüm yanlarıyla Kıran Mahallesi.


Emrullah Çakıcı: “Mahallemizde çok sorun var. 15 yıldır yol yapım çalışmaları yapılmadı. Giden yok gelen yok. Ayrıca mahallemizde yapılacak projeler var bunlar ne şekilde olacak bilgilendirilmek istiyoruz.”

ALT YAPI EKSİKLİĞİ

Mevlüt Ay: “Evlerimizin atık suları bahçemizde kalıyor. Kanalizasyonuz yok. Mahalle kanalizasyon taşkınından pislik ve sinek içinde. Böyle belediyecilik olmaz. Ev istemiyoruz iş istemiyoruz. Kanalizasyon yapılmasını istiyoruz. Köylerde kullanılan sistemi kullanıyoruz.”

Saffet Sarıoğlu: “Büyük bir yol sorunu var. Alt yapı çalışmalarımız yok. Kışın sel oluyor buralarda. Sakaklarımızda elektrik direkleri yok. Mahallemizde TOKİ yapılacak, bizim evlerimiz yıkılacak. Tapulu ve tapusuz evler var. Vatandaş mağdur bırakılacak mı?”
Ahmet Aslantaş: “Mahalleli elektrik ve su faturalarını yatırmaya merkeze gidiyor. Mahallemizde fatura yatırmak için tahsilat yerleri istiyoruz. En büyük sorun da mahallemizde yol ve alt yapı çalışmasının olmaması.

Ali Aksu: “Bu mahalleye belediyeden hizmet sıfır. Burada Balık hali, Sebze hali ve otogar yapıldı, bize hiç bir faydası yok. Mahallemize TOKİ konut yapacak bizi mağdur edecekler. Gece uyku uyuyamıyoruz. Evlerimizi yıkacaklar bizim halimiz ne olacak.”

“TOKİ ÖNCE BİZİMLE ANLAŞSIN”

Aslan Taş: “Tapusuz yerlere tapu istiyoruz. Vergimizi ödüyoruz. Oturduğumuz evlere tapu verilsin. TOKİ yapılacak ve sokağa atılacağız. Belediye bize yardım etsin. Geceleri uyuyamıyoruz.”

Mustafa Yılmaz: “TOKİ mahallenin temel derdi. Bu insanlar aç kaldı susuz kaldı ev sahibi oldular. Belediye şimdi gelecek TOKİ aracılığıyla toplu konut yapacak ve bu insanların hali ne olacak. Mahallenin yarısı imarlı yarısı imarlı değil. O kadar yarım iş var ki Belediye hangisini yapacak.”

Hüseyin Aslanoğlu: “TOKİ'nin konut yapacağı yerlerde tapulu evler var. Bu tapulu evleri yıkıldığında vatandaş mağdur olacak mı? 5 Katlı evi olan vatandaşa 1 daire mi verilecek? Bu belirsizlikten Belediye bizi aydınlatsın. Ayrıca biz TOKİ belediye ile değil bizimle anlaşsın.”

Ahmet Purç: “Belirsizlik yüzünden tapulu araziler kullanılamıyor. Vatandaş ev yapacak yapamıyor. TOKİ gelecekse gelsin yıkacaksa yıksın. Artık bir şeyler söylenilsin mahalleliye. Vatandaş aç kaldı, gece ışığını yakmadı, suyunu tasarruflu kullandı, ev yaptı. Yazık değil mi bu kırk kanaat geçinen insanlara. Mahallenin etrafında boş hazine arazileri var. Neden gelipte bizi buralardan kaldırmaya çalışıyorlar.”

HER YERDE MAĞDURİYET

Seyfettin Ünal: “Mahallenin tapusuz evleri var. Belediye bir çare bulup bu insanlara tapu verecek mi? Çünkü hepsi de vergileri tıkır tıkır alıyor. 3 katlı 4 katlı tapulu evleri olanlara TOKİ bir daire mi verecek? Her yerde mağduriyet TOKİ buraya konut yapmasın. Ya da gelsin mahalle ile anlaşsın.”

Ramazan Tak: “Mahalle insanları dişinden tırnağından ayırdığı paralarla başını sokacağı bir ev yaptı. TOKİ gelecek buraları yıkacak ve ev yapacak. Tapusu olmayan ev sahipleri sokakta kalacak. Belediye bir çare bulsun.”

Nuri Karagöz: “Devletimiz TOKİ ile anlaşarak evi olmayanlara ev vereceğini söyledi. Ama burada tapusuz evler var, bu insanlarda ev sahibi olacak mı? 2 Katlı büyük evleri olanlar var. Bu vatandaşlara 100 metre kare ev mi verecek? Belediye ya da TOKi yetkilileri bizi aydınlatsın. Mahallenin psikolojisi bozuldu. Gece uyuyamaz olduk.”

OYUN PARKI ALANLARI YOK

Dursun Akaran: “Mahallenin en büyük sorunu TOKİ projesi. Mahallemize yapılacağı söylenen TOKİ binaları bizi mağdur edecek mi? Ne gibi imkanları var? Bize bir şey söylenmedi. 2 bin insanın psikolojisi bozuldu. Belediyemiz bize yardım etsin. Muhtarımız çabalıyor ama kimse yardımcı olmuyor bize.”

Hüsna Varlı: “Ben eşimin kazandığı paraları yıllarca biriktirdim. Evimizde soframızda 5 tabak yemek yerine 2 tabak yemek yaptım. Aç kaldık ev yaptık. Şimdi TOKİ gelecek yıkacak. Halimiz ne olacak? Hiç bir şey bilmiyoruz. Mahallemize pazar kurulacak mı? Her evde çocuk var bu çocuklar oyun parkı görmeden büyüyorlar. Belediye ne zaman buralara gelecek.”

Serdar Yavan (9): “Ben mahalleye futbol sahası yapılsın istiyorum. Okul bahçesi dışında hiç oyun oynamadım. Oyun parkı yapılsın. Okulun etrafında kanalizasyon var çok pis kokuyor. Okulu sinekler basıyor. Başkan amca buraya ne zaman gelecek. Bizim evleri yıkıp yeni evler yapacaklarmış, biz okulda aramızda para toplayalım Başkan amca bize ev ile oyun parkı yapsın.”

SON SÖZ MUHTARIN

Bülent Tuluk: Ben Kıran Mahallesi Muhtarı olarak; İlk önce Denge Gazetesi'ne ve Anıl Olfaz'a teşekkür ederim. Bizim mahallemiz yeni bir mahalle olduğu için sorunlarımızı Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi ile birlikte çözme çabasındayız.
Biz Kıran Mahallesi olarak belediyelerle olan diyaloğumuzun gayet güzel olacağından emininiz. Gazetenizin bize verdiği fırsattan faydalanarak. Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Yusuf Ziya Yılmaz, Çoşkun Öncel, Kamil Demircioğlu Hüseyin Bölükbaş, Başkanlarımız Sefer Arlı ve Mustafa Yurt'a bizlere verdiği destek için teşekkür ederim. Sayın İlkadım Belediyesi Başkanımız Necattin Demirtaş ve ekibine de bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Mahallemizin birçok eksiği ve ihtiyacı var. Başkanımız bu sene bize asfalt sözü verdi. İnşallah bizim sokaklarımız da güzel olacak. Sayın Başkan'ımız bizim mahallemizde park yeri bırakmamış yeni park yerleri ile insanların sosyal hayatını yaşamasını isteriz. Büyükşehir Belediye'mizden mahallemizin 13. Sokağında ve Hoşdere Sokağı'nda alt yapı çalışmaları yapmasını istiyoruz. Kıran Mahallesi'nde bir yıllık muhtarlık dönemi içerisinde elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalıştım. Belediyelerimizden sözler aldım, inşallah sözlerini tutup bizi mağdur mahalle durumundan çıkarırlar.