Çocukların müzik sevgisi

Çocukların müzik sevgisi
Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Folklor Kulübü'nde gerçekleştirilen gitar, saz ve keman kurslarına katılım gün geçtikçe daha da artıyor

Samsun Folklor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda müzik öğretmenlerinden olan Sezer Yalçın, açılan kurslara çocukların ve gençlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Enstrüman eğitimlerine ağırlık verdiklerini belirten Yalçın, " Gitar, saz ve keman kursları devam ediyor. Kursta 5 müzik öğretmeni bulunuyor. Her hafta sonu 68 kişiye kurs veriliyor” dedi.
KONSER VERİLECEK
Kursta başarılı olan öğrencilerle birlikte bir konser vermeyi düşündüklerini ifade eden Yalçın, hafta sonlarını değerlendirmek isteyen gençleri kurslara katılmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Kurstan maddi bir beklentileri olmadığını belirten Yalçın, "Buraya kursa gelen öğrencilerimizin velileri bazen kiramızı ödüyorlar. Bazen de su faturamızı ödedikleri oluyor. Onların bu desteği sayesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
KURSUN GURURU OLDU
'Bir şarkısın Sen' adlı yarışma programında haftalardır birinci olan Salih Gündoğdu'nun ilk öğretmeni olduğunu belirten Samsun Folklor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Yalçın, talebesinin başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Bu yıl içinde önemli bir projeye imza atacaklarını söyleyen Yalçın, "Tüm açılan saz kurslarından katılacak olan gençlerimiz arasında en güzel saz çalma yarışması yapacağız. Bu yarışmanın ödülü Bin TL değerinde el yapımı bir saz olacak. Yarışmada yine dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler vereceğiz” şeklinde konuştu.
Zekeriya FIRAT