Çalbaşı Köyü İbrahim ...

Çalbaşı Köyü İbrahim ...
Çalbaşı Köyü İbrahim Yağmur'la devamSamsun Kavak Çalbaşı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2. Olağan Kongresi Fevzi Çakmak Mahallesindeki dernek binasında gerçekleştirildi.

Üye sayısı 325 olan Samsun Kavak Çalbaşı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kuruluna yönetim kurulu başkanlı için tek aday tek liste ile girildi.
Oyların tamamına yakın bir bölümünü alarak yönetim kurulu başkanı seçilen İbrahim Yağmur, derneğin faaliyet ve çalışmalarının artarak devam edeceğini kaydetti. 1940-1950'lı yıllarda 126 hane olan Çalbaşı Köyü'nden, özellikle 1980 sonrası eğitim ve iş gibi nedenlerle çoğunluğu Samsun şehir merkezine olmak üzere hızlı bir göçün yaşandığını da sözlerine ekleyen Yağmur, “Bugün köyümüzde 25 hane kalmıştır. Samsun'da ise köyümüz nüfusuna kayıtlı yaklaşık 400 hane bulunmaktadır. Çok geniş alana yayılmış olan ve genişleyen köyümüz halkını bir araya getirmek, yeni nesli birbiri ile tanıştırmak ve kaynaştırmak, iletişim ağını sağlayarak her türlü gelişmelerden hemşehrilerimizi haberdar etmek, birlik ve beraberliği sağlamak; ayrıca köyün çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak, tanıtımını yapmak; yardıma muhtaç komşularımıza ve okuyan öğrencilerimize maddi ve manevi destek sağlamak ve cenaze, mevlit, düğün gibi sosyal etkinlikleri organize etmek amacıyla kurulan derneğimizin bu dönem başkanlığını yürütmekten mutululuk duyacağım diye konuştu.

Samsun Kavak Çalbaşı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2. Olağan Kongresi'nde 176 üye oy kullandı. Çıkan sonuçlara göre, Yönetim Kurulu İbrahim Yağmur Başkan, Mehmet Demir Başkan Yardımcısı, Murat Hot Başkan Yardımcısı
Kaya Geriş Murahhas Üyesi, Mehmet Uğur Murahhas Üyesi, Adem Erdoğan Üye, Remzi Genkeş Üye olarak belirlenirken,Derneğin denetleme Denetleme Kurulu Üyeleri ise Zekeriya Kurtça, Hasan Demir ve Bayram Güneş olarak seçildi.