Miami'de fındık kıran gence cevap:

Miami'de fındık kıran gence cevap:
Samsun'da müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda Akbank Şubesi'nden 2 ay içinde müşteri hesaplarına girerek 3.5 milyon YTL dolandırdığı iddia edilen Tolga Basmacı hakkındaki idari soruşturma tamamlanarak dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildiği

40 İŞADAMININ HESAPLARIYLA OYNADI
Samsun'un Atakum Beldesi'nde oturan 27 yaşındaki Tolga Basmacı Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. 3 yıl önce Akbank Mecidiye Şubesi'nde işe başlayan ve bekar olan Basmacı Ticari Hesaplardan Sorumlu Müşteri Temsilcisi olarak görev yaptığı sırada üstün başarısı nedeniyle banka tarafından Amerika seyahatiyle ödüllendirildi. Çalışkanlığıyla tanınan Basmacı yaklaşık 2 ay önce çalıştığı banka şubesinde hesapları bulunan 40'a yakın işadamının müşteri hesaplarıyla oynayıp ana paraya dokunmadan müşterilere banka tarafından tanınan açık kredi hesaplarını kullanıp 3.5 milyon YTL parayı kendi adına açtığı farklı hesaplara aktardı.

BİR BANKACI İSTİFA ETTİ
Tolga Basmacı bankayı dolandırdıktan sonra bir yakınının vefatını bahane ederek izne ayrıldı. 3.5 milyon YTL ile Amarika'ya kaçan bankacı buradan bankaya Mail atarak vurgun yaptığını itiraf etti. İtirafı değerlendiren banka yetkilileri durumu genel merkeze bildirdi. Genel merkezden gelen vE yaklaşık 1 haftadır çalışma yapan müfettişler Basmacı'nın bankada ticari hesapları bulunan müşterilerin açık kredi limitlerini kullandığı kişi ve kuruluşların ana paralarına dokunmadığını tesbit etti. Ayrıca vurgunun çok sayıda kişi üzerinden yapılmasından dolayı hemen anlaşılamadığını belirlendi. Müfettişlerin yaptığı incelemede Tolga Basmacı'nın yaptığı işlemlere imza atan banka görevlisi İ.Ö. hakkında soruşturma açıldığı ancak soruşturma sırasında görevlinin istifa ettiği bildirildi. Ayrıca müfettişlerin 5 banka görevlisi hakkında da soruşturma yürüttüğü kaydedildi.

KAYIP AİLESİ DE SORGULANACAK
Müfettişlerin yaptığı soruşturmanın tamamlanmasının ardından banka yetkikileri hazırlanan raporla birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek Tolga Basmacı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından savcılığın dosyayı inceleyeceği inceleme sonunda ise Basmacı hakkında yakalama emri çıkarılıp dava açılacağı belirtildi. Bu arada olaydan sonra ortalardan kaybolan Tolga Basmacı'nın ailesinin polis tarafından sorgulanacağı da öne sürüldü.

Hakan Çelikbaş
------------------