Kadınlardan köy okuluna yardım

Kadınlardan köy okuluna yardım
Sosyal Sorumluluk çalışmaları kapsamında bir organizasyon gerçekleştiren Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Düzarnıç Köyü'nde öğrencilere diş fırçası, diş macunu ve kitap dağıttı

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Samsun Şubesi tarafından Düzardıç Köyü Yukarı Mahalle İlköğretim Okulu'nda diş sağlığı taraması ve eğitimi yapıldı. Dernek tarafından sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen yardım organizasyonunda Diş Hekimi Övgü Tunçdemir, öğrencilere diş fırçası ve diş macunu kullanımı hakkında bilgi verdi.

ÖĞRENCİLERE KİTAP YAPDIMI
Düzenlenen organizasyonda Diş Hekimi Övgü Tunçdemir'in, öğrencilere verdiği diş sağlığı eğitiminin ardından öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Samsun Şube Başkanı Nazan Gürbüz, "Lise öğrenimine çeşitli nedenlerle devam edemeyen çocuklarla ve anne babalarıyla görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık. Burs verdiğimiz OMÜ öğrencilerimizle yaptığımız bu çalışmada 2 Kasım 2008 'de geldiğimiz köydü birçok eksiğin olduğunu üzülerek tespit ettik. Bu çalışmalarımız devam edecek olup, çalışmalarımıza karşı aldığımız olumlu gelişmeler ve köy halkının sevgisi bizi hem mutlu etmekte hem de teşvik etmektedir" ifadelerini kullandı. Ayrıca etkinlikte çocuklara kitap okumalarını teşvik için yaş gruplarına uygun kitaplar dağıtılırken, sorumluk bilinçlerinin gelişmesi amacıyla okul bahçesine 80 adet çiçek fidesini öğrenciler ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'yle birlikte dikildi.