Orda bir köy var uzakta

Orda bir köy var uzakta
200 hanenin bulunduğu Samsun'un Terme'ye sadece 17 kilometre ve Salıpazarı'na 9 kilometre uzaklıktaki İmamoğlu Mahallesi'ndeki Oğuzlu Köyü'nün ortasından kanalizasyon akıyor

200 hanenin yaşadığı ve Terme Kaymakamlığı'na bağlı olan Oğuzlu Köyü'nün tam ortasından kanalizasyon suyu geçiyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayından itibaren söz konusu durumun yetkili mercilere bildirildiğini fakat hiçbir yetkilinin köyde bir incelemede bulunmadığını belirten köy sakinlerinden Hüseyin Macit, çocuklarının sağlığından endişe duyduklarını söyledi.

KANALİZASYON ULU ORTA AKIYOR
Köy muhtarına kanalizasyonla ilgili şikayette bulunulduğunu vurgulayan Macit, kanalizasyon hattında meydana gelen taşma ve patlamalar nedeniyle kullandıkları içme suyunun da kanalizasyon pisliği koktuğunu dile getirdi.

2 YIL YOL İÇİN BEKLEDİLER
ŞİMDİDE KANALİZASYON İÇİN BEKLİYORLAR
Köy sakinleri 2 yıl köyün yolunu yaptırmak için uğraş verdiklerini şimdide köyün ortasından akıp giden lağım için çaba gösterdiklerini söyledi. Köye girer girmek nefes almakta zorluk çekiliyor. İnsanların elleriyle burunlarını kapatarak, rahat bir nefes alamadığı köy meydanında salgın hastalığa davetiye çıkarılıyor. Gerekli mercilere köyde yaşanan sorunun anlatıldığını fakat hiçbir yetkilinin köyde incelemede bulunmadığını ifade eden Macit, “Yetkililere sesleniyorum. Bu durumdan hem şikayetçi hem de rahatsızız. Kanalizasyon deposunu yapılması gereken yerden tam 100 metre yukarıya, fındık bahçesinin içine yaptılar. Normalde bu pis suyun dereye akması lazım iken neden bizim tarlalarımıza, yolumuza akıyor. Biz o tarlalarda sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Bu yiyecekleri bizim çocuklarımız yiyor. Muhtarın kendi yaşadığı 'Oğuzlu Altı' mahallesinde böyle bir sıkıntı yok. Neden bizim köyümüz 'Yetim' gibi bırakılıyor hizmet edilmiyor" şeklinde konuştu.

PARA VERMEDİK, PİSLİK ÇEKİYORUZ
'Halimiz çok zor' diyen 63 yaşındaki Ayşe Taşdemir ise eşinin iki defa muhtar Muhuddin Pala'ya dilekçe verdiğini ancak bu sorun hakkında hiçbir çabanın gösterilmediğini söyledi. Konuşmasına devam eden Taşdemir, "Hiçbir yetkili buraya gelip bu millet burada nasıl duruyor, diye düşünmüyorlar. Kokudan duramıyoruz, tüm pislik yola akıyor, evimizin önüne akıyor. Hangi devirde yaşıyoruz. Muhtar Terme'de yetkililere bildirmiş cevap vermemişler. Çözüm olarak ta Samsun'da yetkililere başvuracaktı ama en son ne oldu bilemiyoruz. Şimdi depo belki tarlalara tam akmıyordur. Ancak yaz ayı geldiğinde dere gibi akıyor tarlalara. Yukarımızda bulunan mahallenin dahi tüm pis suyu buraya akmaktadır. Yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.


Hakan AKGÜN