G. Sami Kefeli İlköğretim Okulu

G. Sami Kefeli İlköğretim Okulu
Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okulu 1975 yılında eğitim vermeye başladı. Bu nedenle Samsun'un en eski öğretim kurumu olma özelliğini taşıyan okul büyük bir önem taşıyor.

Samsun'un tanınmış işadamlarından Adnan Kefeli'nin annesi Gülsüm Kefeli'nin adını yaşatmak üzere yaptırılan okul bin 712 metrekare arsa üzerinde kuruldu. Okul binası inşa edildikten sonra okulun ilk 3 katı Atatürk İlköğretim Okulu'na tahsis edildi. Daha sonra 1984 yılında okulun statüsü değiştirildi ve o tarihten bugüne kadar da verdiği çağdaş eğitim çizgisini bozmadan Samsun'un en seçkin okulları arasında yer aldı.

OKUL BAHÇESİ YETERSİZ
Okulda 2 bin 565 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenci sayısına göre ise beden eğitimi derslerinin yapılabildiği 2 adet kapalı spor salonu bulunuyor. Fakat öğrenci sayısı yine göz önünde bulundurulduğunda okulun bahçesi, öğrencilerin tam anlamıyla ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil ve bu bakımdan da yetersiz. Fakat eğitim kalitesini her geçen yıl artıran okul yönetimi tüm derslerde branş öğretmenleri ile ders veriyor. Okulda 6 idareci, 92 öğretmen, 3 Psikolojik Danışman, 2 memur, 2 yardımcı hizmetli ve 6 sözleşmeli yardımcı hizmetli olmak üzere 109 personel görev yapıyor. İkili öğretimin yapıldığı okulda 32 derslik ve 3 anasınıfı dışında, bir kütüphane, 3 BT sınıfı, 350 kişilik konferans salonu, bir Fen Bilgisi Laboratuarı, 2 öğretmenler odası bulunuyor.

ÖNEMLİ BİR ARŞİV OLUŞTURULDU
Muhasebe işleri 1991 den, Öğrenci işleri ve yazışmalar da 1993 ten bu yana bilgisayar ile yapılmakta. Yine Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanmış olan tüm Video Kasetleri (ders filmleri) CD ye aktarılarak, ayrıca interaktif ders CD'leri de satın alınarak geniş kapsamlı bir arşiv oluşturdu.

TEKNOLOJİK İMKANLAR KULLANILIYOR
Fen Bilgisi Laboratuarı ile Konferans Salonu'nda video projektörler, ile tüm sınıflara ders filmleri veya interaktif ders etkinlikleri sunulmakta. Ayrıca öğrenci velilerinin özverili katkıları ile 1., 2., 3. sınıfların tümünde, 4. sınıfların da ikisinde bilgisayar ve video projektör ile Bilgisayar Destekli Eğitim uygulanıyor. Taşınabilir sehpaları ile 5 adet tepegöz sınıflara taşınarak özellikle Anasınıfları ile 1. ve 2. sınıflarda kullanılıyor.

YURTDIŞI BİRİNCİLİKLERİ VAR
Daha önceki yıllarda güç koşullar altında sürdürülen ve yurt düzeyinde birinciliklere kadar varan voleybol çalışmaları, özellikle ekonomik nedenler ve tesis sıkıntısı yüzünden kesintiye uğradı. Bu çalışmaların en önemli sonucu milli voleybolcu Gülden Kayalar gibi bir ismin kazandırılması oldu.

İŞTE OKULUN BAŞARILARI
1990-1991 sezonu Futbol karşılaşmaları Ortaokullar Türkiye Yarı final 2.
1990-1991 sezonu voleybol karşılaşmaları Yıldız Kızlar Türkiye 2.
1994-1995 sezonu voleybol karşılaşmaları Yıldız Kızlar Türkiye yarı final 2.
1995-1996 sezonu voleybol karşılaşmaları Yıldız Kızlar Türkiye 1.
Öğrencilerin Samsun' un çeşitli yerlerinden servislerle gelip gitmeleri ve okulun fiziki yapısının yetersiz olması nedenleri ile ders dışı etkinliklere yeteri kadar yer verilemiyor.
Hafta sonlarında isteyen öğrencilere, “Takviye Kursları” açılıyor.
OKULUN SPORTİF ÇALIŞMALARI
Küçük Erkekler Futbol, Yıldız Erkekler Futbol, Yıldız Kızlar Futbol, Küçük Kızlar Voleybol, Yıldız Kızlar Hentbol, Yıldız Kızlar Yüzme, Yıldız Erkekler Yüzme takımlar halinde, Yıldız Erkekler Güreş, Yıldız Kızlar Judo ve Yıldız Erkekler Judo ferdi çalışmalarına devam ediyor.
Okulun fiziki yapısını genişletmek, daha düzgün bir bahçe oluşturmak, öğrencilerimize spor salonu ve daha başka etkinlikleri yapabilecekleri alanlar kazandırmak için çalışmalara devam edilmekte.


Resim altı: Okul Müdürü Bekir GÜVEN