Samsun Cumhuriyet Lisesi

Samsun Cumhuriyet Lisesi
Samsun Cumhuriyet Lisesi, Atakum semtinde Kolpınar Köyü Gerçembe mevkiinde Türkiye Cumhuriyeti Maliye hazinesine ait arsa üzerine yapıldı.

OKULUN PROJESİ 8.BÖLGE
MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANDI
24 derslikli okulun proje uygulaması, alanı, binanın plan ve projeleri Yapı işleri 8.Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlandıktan sonra 01.03.1972 tarihinde sözleşme yapıldı. Binanın ikmali 15.10.1974 tarihine tamamlanmış olmasına rağmen bazı noksanlıklar sebebiyle hizmete açılmadı.Cumhuriyet Lisesi Atakum Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde lojman olarak kullanılan binada orta kısmı ile 1975-76 ders yılında eğitim ve öğretime başladı. Daha sonra noksanlıklar tamamlanarak 1976-77 ders yılında kendi binasında eğitim ve öğretime başladı.

ÇİFT EĞİTİM- ÖĞRETİM YAPILIYOR
Hizmete açılan Cumhuriyet Lisesi 1981 yılında sıhhi tesisat ve elektrik; 1982 yılında da kalorifer onarımı yapıldı. Gündüz eğitim verilen okul'da çift eğitim-öğretim yapılıyor. Okulda 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 3 müdür yardımcısı ve 83 öğretmen görev yapıyor.

OKULUN BÜSTÜ DERNEK TARAFINDAN YAPTIRILDI
Atatürk büstünün plan ve projeleri okul bahçesini vaziyet planına uygun olarak yapı işleri 8.bölge müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve büst cumhuriyet lisesi okul ve öğrencilerini koruma derneği tarafından yaptırılarak 28.05.1982 tarihinde törenle açıldı.

İL MERKEZİ'NİN 5 KM BATISINDA
Okul Samsun il merkezinin yaklaşık 5 km batısında Samsun – Bafra asfaltının güney bölümünde yola yaklaşık 500 m mesafede kuruldu. Ayrıca orta yükseklikteki Canik Dağları'nın denize doğru yavaş yavaş alçalan sırtlarının birdenbire kesintiye uğradığı alanda bulunuyor.




12 MÜDÜR GÖREV YAPTI
Samsun Cumhuriyet Lisesi'nde bu zamana kadar 12 müdür görev yaptı. Okul müdürlerin görev yapan müdürlerin isimleri ise şöyle sıralanıyor; Tevfik Erol Kenanlı, İbrahim Dönmez, Metin Kökten, Yusuf Akan, Necmettin Öztürk, Kamil Aydın, Ender Varol, Mustafa Kurt, Şenel Edis, Ahmet Sulubey Mehmet Yazıcı Şuanda hala okulda Müdürlük görevini Mehmet Akgül sürdürüyor.

1100 ÖĞRENCİ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRÜYOR
Kaliteli eğitim verildiği Lisede toplam 22 derslik 1 Fen laboratuarı, 1 Bilgisayar Laboratuarı, 1 Kütüphane ve Çok amaçlı salon bulunuyor. Okulda 1100 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.