Okul Adını Ferik Kazım İnanç Paşadan aldı

Okul Adını Ferik Kazım İnanç Paşadan aldı
Okul adını 1926-1931 yılları arasında Samsun valisi olarak görev yapan olan Ferik Kazım İnanç Paşadan almakdatır

FERİK KAZIM İNANÇ PAŞA'NIN HAYATI
Ferik Kazım İnanç Paşa 1926-1931 yılları arasında Samsun'da Cumhuriyet Döneminin II.valisi olarak görev yapmıştır.Valilik döneminde o günlerin dar olanaklarıyla şehrin ortasındaki büyük mezarlığı kaldırtarak o geniş sahayı park haline sokturup ortasına bir Atatürk heykeli diktirmiş, ışıklı fıskiyeleri olan güzel bir havuz yaptırmıştır. Atatürk tarafından çok sevilen FERİK KAZIM İNANÇ PAŞA valilik görevinden ayrıldıktan sonra İzmir ilimizden milletvekili seçilmiştir.Albay Kazım İnanç, yurtsever iyi bir subaydı. Çanakkale Savaşları sırasında Seddülbahir savaşlarına katılmış, Mondros ateşkesinden önceki görevi de Yıldırım Orduları kurmay başkanlığıdır. Bu nedenle Mustafa Kemal'i çok iyi tanıyan, seven bir subaydı. Bu görev yazısının hazırlanmasında, Mustafa Kemal'in bütün arzularını yerine getirmeyi bir görev bilmiştir. Kazım İnanç daha sonra Anadolu'ya geçti. Başkomutanlık Meydan Savası'na 6. Kolordu Komutanı olarak katıldı. Bu durum gösteriyor ki Atatürk'ün Anadolu'ya geçerken görevlendirme yazısı onu seven Genelkurmay 2'ci başkanı Albay Kazım Bey tarafından düzenlenmiştir.

ZORLUKLARA YIKILMADI AYAKTA KALDI
Kazımpaşa İlköğretim Okulu1956 yılında tamamı devlet tarafından yaptırılan binanın temelinde taş, duvarlarında ise yerli tuğla kullanılmış olup İlk yıllarda ihtiyacı karşılayabilen okul binası 1970'ten sonra ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Tedbir olarak koridorlar bölünerek sınıf haline getirildi. Artan öğrenci talebini karşılamak ve sıkışıklığı gidermek için yine devlet tarafından 1996 yılında dört katlı ve betonarme olan modern bir ek bina yaptırıldı. 1957 Yılında ilk mezununu 34 kişi olarak veren okul ,2007 yılına kadar 8 Bin üzerinde mezun verdi. Okul 1996 yılından itibaren İlköğretime dönüştürüldü. Aynı tarihten itibaren Müfredat Laboratuar okulu ( M.L.O) olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.


OKULDA TEKNOLOJİ MEVCUT
Kazımpaşa İlköğretim Okulu'nda 14 derslik bulunuyor. 1248 öğrencinin öğretim gördüğü okulda tüm dersler öğrencilere bilgisayar ve projeksiyon donanımlı teknolojik sınıflarda veriliyor. Okulda 1Fen Laboratuarı 1Bilgisayar Laboratuarı 1 Teknik İş Atölyesi bulunuyor Öğretmenler sınıflarda öğrencilere, özel olarak bilgisayarlarla donatılmış kürsülerde ve Okul Aile Birliği tarafından özel olarak dizayn edilmiş tahtalarda ders veriyor.

KALİTELİ EĞİTİM KADROSU
Okulun eğitim kadrosu öğrencilere vermiş olduğu değişik eğitim sistemiyle dikkat çekiyor. Okulda 60 eğitim görevlisi bulunuyor. Öğrenciler SBS sınavına, öğretmenler tarafından sıkı bir şekilde hazırlanıyor

OKUL MİSYONU
Okumayı seven kendisiyle barışık sorgulayan, erdemli bireyler yetiştirmek

OKUL VİZYONU
Umudun çocuk, çocuğun sevgi, sevginin tek yürek olmakla güzelleştiği bir ortam yaratmak

RESİM ALTI: Okul Müdürü Mustafa Çelik