MHP'nin başkan adayları

MHP'nin başkan adayları
MHP adaylarını belirledi, listeler Ankara'ya ulaştı.

MHP seçmenin karşısına Canik'te Şefik Yazgı, Atakum'da Fevzi Er, Bafra'da Hasan Aslan, Çarşamba'da Nazif Kılıç ile çıkacak. Havza'da en büyük koz ise, AK Parti'den istifa ederek MHP'den başkan adayı olan Ali Kemal Kara olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı kesinleştirdiği belediye başkan adaylarının listesini MHP Genel Merkezi'ne gönderdi. Genel Merkeze gönderilen kesin aday listesinde yalnızca Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İlkadım İlçe Belediye Başkan adayının isminin verilmediği öğrenildi. Aday listesinde AK Parti ilçe ve belde yöneticilerinin belediye başkanı olarak yer alması ise dikkat çekti.

ESKİ BAŞKANLAR YENİDEN ADAY
MHP Samsun İl Başkanlığı'nın, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Canik İlçe Belediye Başkan Adaylığına eski belediye başkanı Şefik Yazgı, Atakum İlçe Belediye Başkanlığına Fevzi Er, Bafra Belediye Başkan Adaylığı'na Hasan Aslan, Çarşamba Belediye Başkan Adaylığına eski Belediye Başkanı Nazif Kılıç'ı, Ladik Belediye Başkan Adaylığına Mehmet Karahan, Alaçam Belediye Başkan Adaylığına İlyas Acar, Terme Belediye Başkan Adaylığına Mustafa Canbulat'ı göstereceği belirtilirken, diğer ilçelerin büyük bir çoğunluğunun da adaylarının belli olduğu öğrenildi.

BELDE BELEDİYELERİ MHP'NİN HEDEFİNDE
Önceki gün MHP Genel Merkezi'ne gönderilen listenin devamında ise şu isimler yer aldı: "Bafra Çetinkaya Belediyesi Başkan Adayı Hadi Sezer, Bafra Doğanca Belediye Başkan Adayı İsmail Mutlu, Terme Kozlu Belediye Başkan Adayı Mustafa Kılıç, Terme Hüseyinmescit Belediye Başkan Adayı Mustafa Coşkun, Terme Evci Belediye Başkan Adayı Ali Zorlu, Terme Sakarlı Belediye Başkan Adayı İzzet Bodur, Çarşamba Hürriyet Belediye Başkan Adayı Hamdi Topuzoğlu, Çarşamba Ağcagüney Belediye Başkan Adayı Baki Demirtaş, Çarşamba Çınarlık Belediye Başkan adayı Cemil Güngör, Salıpazarı Belediye Başkan Adayı Hasan Düzenli, Kavak Belediye Başkan Adayı Şerif Ün"


BÜYÜKŞEHİR VE İLKADIM
BAYRAM SONRASI
MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından isimleri kesinleşen adayların MHP Genel Merkezi'nce değerlendirileceği ve kararın en kısa zamanda açıklanacağı bildirildi. MHP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlkadım İlçe Belediye Başkan Adaylığı için ise Kurban Bayramı'ndan sonraki süreci beklediği, bu konuda aday adayları arasındaki görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Miraç ÖZTÜRK