Canik eğitim üssü oluyor

Canik eğitim üssü oluyor
Canik'e ikinci üniversite tescillendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 400 dönümlük arazinin tapu tescil işlemlerinin tamamlandığını belirterek yeni üniversitenin temellerinin 2009 yılı başında atılacağını söyledi

Samsun Karadeniz'in eğitim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Bu hedefe büyük katkı verecek Canik'te kurulacak Karadeniz'in ilk özel üniversitesinin yapımı için çalışmalar ise son sürat devam ediyor. Yüzlerce akademisyeni ve binlerce öğrencisiyle şehre ekonomik, sosyal ve daha birçok açıdan sayısız katkı sağlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ardından kurulacak 20 bin kişilik Karadeniz'in ilk özel üniversitesi çalışmalarında büyük bir aşama kaydedildi.

2009'UN BAŞINDA TEMELLERİ ATILACAK
Canik Belediyesi'nce 2006 yılında başlatılan ilk özel üniversite kurulması çalışmaları kapsamında Canik beldesi sınırlarında bulunan şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Gürgenyatak ve Devgeriş Köyleri arasındaki yaklaşık 400 dönümlük alan 1/1000-1/5000'lik imar planlarında özel üniversite alanı olarak işlenilmişti. Yapılan bu düzenleme Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünde de nihayet tescil edildi. Tescil müjdesini veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz yaptığımız planlarda belirlenen alanı özel üniversite alanı olarak işlemiştik. Tapuda tescil noktasında gerekli girişimler yapıldı. Fakat tapuda gerçekleşen bazı sorunlar nedeniyle tescil biraz gecikti. Fakat geçtiğimiz hafta bu sorun giderildi ve tescil işlemi de tamamlandı. Bu çok sevindirici bir gelişmedir. Aslında tapuda işler halledilmiş olsaydı bu yıl temelleri atılacaktı. Yine karşımıza bürokrasi çıkıyor. Bürokrasi bizim hızımıza yetişmeli. Değişime ve gelişime ayak uydurmalı. Maalesef uydurmadığı zaman bu tür aksaklıklar meydana geliyor" diye konuştu.

İLK OLARAK TIP FAKÜLTESİ AÇILACAK
Söz konusu alana Özel Başarı Vakfı tarafından Karadeniz'in ilk özel üniversitesinin yapılacağını dile getiren Genç, "Samsun'a önemli bir katkısı olacak bir proje. Başarı Vakfı tarafından yapılacak olan projenin ön çalışmaları yapılıyor. İlk olarak Tıp Fakültesiyle Sağlık Meslek Yüksekokulu inşa edilecek. 2009 yılının başlarında da burada temel atılıp Canik Başarı Üniversitesi'nin inşaatının başlanması planlanıyor. Proje yapıldı. Bütçe hazırlandı. Kültürel dönüşümdeki en önemli yer verdiğimiz konu bu. 50 tane tersane anlamına geliyor bu proje. Sadece istihdam olarak bakmamak lazım. Tersane kadar işçinin çalıştığı bir alan olacak. Ama eğitim ve kültür anlamında da büyük katkı sağlayacak. Karadeniz'deki ilk özel üniversite burada olacak. Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni çıkardığınız zaman çıplak kalır. Ama OMÜ Samsun'a ne kadar katkı sağlamışsa burada yapılacak Canik Başarı Üniversitesi de ilimize o kadar katkı sağlayacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yaprak Koçer