50 yıldır pazarcılıkla ailesini geçindiriyor

50 yıldır pazarcılıkla ailesini geçindiriyor
Çocuk yaşta başladığı pazarcılığa 76 yaşında olmasına rağmen ilçe pazarında devam eden Meryem Kul, köyünde hazırladığı doğal olan ürünleri satıyor.

Samsun'un Havza ilçesinde ikamet eden Meryem Kul(76), her hafta köyünden kalkıp ilçe pazarına gelerek, elleri ile hazırlamış olduğu köy ürünlerini tezgâhında satışa sunuyor. Kul, pazarcılık ile hem kendi geçimini sağlıyor hem de torunlarının eğitimine katkı sağlıyor.

İlçe pazarının ninesi olarak bilinen Meryem Kul, iki oğlan bir kız üç çocuk sahibi. Çocukları da çiftçilikle uğraşan Meryem Kul, "İki torunumun okul masraflarını karşılıyorum. Birisi liseye birisi de ortaokula gidiyor. Eşim rahatsız olduğu için çalışamıyor. Eve ve torunlarıma ben destek çıkıyorum. 50 yıldır kendi yapmış olduğum el emeği göz nuru organik köy ürünleri Havza pazarında satıyorum. Peynir, katık, çökelek, acuk ekşisi, elma ekşisi, pancar pekmezi, dut pekmezi, tereyağı, küp çökeleği olmak üzere birçok ürün tezgahımda bulunuyor." dedi.

Pazar esnafından Ruhi Sakallı(56) ise "Üretim maliyeti yüksek, yem pahalı. Bu da süt ürünlerine yansıyor. Kış mevsimi olması münasebeti ile hayvanlarımızı dışarıda otlatamıyoruz, mecbur içeride besliyoruz, bu da ekstra olarak külfet getiriyor. Köylü aç, durum ortada, satış yok. Sadece haziran, temmuz, ağustos aylarında ne kazandık kazandık, diğer aylarda ise çat pat satış oluyor. Pazara gelen şu anda Havza'nın insanı, dışarıdan misafir yok." şeklinde dert yandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.