Bodrum'a 'Kültür Park' yapılacak

Bodrum'a 'Kültür Park' yapılacak
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sürdürülebilir turizme büyük katkı sağlayacağını düşünülerek, "Bodrum Kültür Park" projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

En az 35 dönümlük alanda yapılacak projeyle ilçenin tarihini anlatan minyatürlerin sergilenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Maket Şehir Ltd.Şti. tarafından hazırlanan Bodrum Kültür Park projesinin tanıtımı, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un makamında yapıldı. Şirket yöneticileri Kenan Temizel ve Veysel Kerim Temizel tarafından yapılan sunumda, Bodrum'un tarihî dokusunu ve doğal güzelliklerini yansıtmak için hazırlanan projeyle ilgili bilgi verildi. Temizel, altı ayda hazırlanan projenin hayata geçirilmesiyle Bodrum'un turizm potansiyeline önemli katkıda bulunulacağını ifade ederek, "En az 35 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek projede, Bodrum'un tarihî ve kültürel değerlerinin minyatürleri yer alıyor. Alan içerisinde yönetim binası, kafeterya, ziyaretçilerin ve çocukların eğlenebileceği ortamlar olacak. Ayrıca sanat çadırları ile sanatsal faaliyetler de ziyaretçilere sunulacak. Şu anda ayakta olan ya da olmayan birçok eserin yer alacağı bir Kültür Park kapsamında hazırlanan projenin içerisinde, yapay bir gölet ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi de yer alacak." dedi.

Başkan Kocadon ise sürdürülebilir turizm için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Bodrum'da sürdürülebilir turizm için kültür ve sanatın öneminin çok fazla olduğunu belirten Kocadon, "Çünkü insan, merak ettiği yere gider. Burada Bodrum'un tarihini anlatan minyatür eserler olacak. Bodrum Myndos Kapısı'ndan tutun da belki sanayi sitemizin altındaki hipodroma kadar, antik tiyatromuza kadar birçok eseri burada sergileme imkanımız olacak. Bu aynı zamanda insanların merakını giderme yeri de olacak, dinlenme yeri de olacak. Halkımızın güzel bir hafta sonu geçirme yeri olacak. Bodrum'a gelen turistler, belki tek tek gezme imkanı bulamadığı eserleri de birarada görme şansını bulacak. Tabii bu arada British Museum'da olan Mausoleum'un birçok eseri de burada minyatür olarak sergilenebilecek. Önce minyatür olarak başlarız, daha sonra gerçeği gelir. Projemizin adı da Bodrum Kültür Parkı'dır. Kısa sürede yer tespiti yaparak projeye başlayacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.