Diş hekimlerinden Sağlık Bakanı’na tepki

Diş hekimlerinden Sağlık Bakanı’na tepki
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun diş hekimleriyle ilgili yaptığı açıklamaya çok üzüldüklerini belirtti.

Yaman, "Sağlık Bakanımızdan beklentimiz lütfen titreyip kendinize dönün." dedi.

Yaman, yazılı açıklamasında, "Son yıllarda maalesef ülkemizde akıl dışı, toplumsal temayül dışı olaylar gerçekleşmekte ve değerlerimiz alt üst edilmektedir." dedi. Akıl dışı olaylara bir yenisinin daha eklendiğini aktaran Yaman, "Sayın Sağlık Bakanı'nın bir bilim insanından beklenmeyecek açıklaması toplumun her kesiminde şaşkınlığa neden olmuştur. Bunun ötesinde Sayın Bakan açıklamasında ülke gündemini belirleyen büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalı ile ilgili konuşurken, çürük dişten ve diş hekiminden bahsetmesi bizleri ziyadesi ile üzmüştür." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Oda Başkanı Hasan Yaman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Diş hekimleri kimseyi öldürmez. Ama sahte diş hekimleri yaptıkları yanlış işlerle öldürebilir. Maalesef ülkemizde hala çok sayıda sahte diş hekimi var ve Bakanlık bunları kapatamamaktadır. Buradan Sayın Sağlık Bakanı'na şunları söylemek isteriz: Her türlü yolsuzluğun ve rüşvetin üzerinin örtülmeye çalışıldığı 'yolsuzluktan kurtulma haftası'nda bu işlere kendi işinde gücünde olan diş hekimleri ile mecazi örnek vermek bir tıp adamı olarak sizce ne kadar etiktir? Ayrıca diş hekimlerinin kolunda 700 bin liralık saat, evlerinde kasa ve para sayma makinaları yoktur. Hekimler ve diş hekimleri sizden böyle çetrefilli işler yerine; sağlık mensuplarının sorunları ile gerçekten ilgilenmenizi beklemektedir. Daha 2 gün önce Ankara'da Sağlık Bakanlığının önünde 26 Diş Hekimleri Odası Başkanı ve TDB Genel Başkanını buz gibi havada 40 dakika dışarıda bekletmeniz hangi etik değerlerin ya da devlet geleneğinin ürünüdür?"

Hasan Yaman, sözlerini şöyle tamamladı: "Şunu ifade etmek isterim ki Türk halkı eğitimli, kültür düzeyi yüksek insanların siyasette ve devlet yönetiminde olmasını hep desteklemiştir. Hele bu kişi bir hekimse, destek çok daha fazladır. Bir hekim olarak sizden yani Sağlık Bakanımızdan beklentimiz bu nedenle çok fazladır. Lütfen bizi şaşırtmayın ve titreyip kendinize dönün." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.