Rüşvetten ceza alan savcı 173 kilo uyuşturucuyla yakalandı

Rüşvetten ceza alan savcı 173 kilo uyuşturucuyla yakalandı
EDİRNE'de rüşvete teşebbüs suçundan 5 yıl hapis cezası verilerek görevinden uzaklaştırılan Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç..

Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ve daha önce uyuşturucu suçundan görevinden uzaklaştırılan polis memuru Sami K. ve İhsan Y.'nin bulunduğu otomobilinde 6 valiz içerisinde 173 kilo uyuşturucu yakalandı.
Van'da, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan savcı, polis memuru ve diğer şüpheli gece saatlerinde operasyonun merkezi olan Keşan İlçesi'ne getirilerek sorguya alındı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı, Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ve daha önce uyuşturucu suçundan görevinden uzaklaştırılan polis memuru Sami K. ve İhsan Y.'nin Van'dan aldıkları uyuşturucuları, Gaziantep, İstanbul ve Edirne'ye getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Şüphelileri takibe alan jandarma ekipleri Van'a kadar adım adım izledi. Van ve civar illerinden aldıkları uyuşturucuyla yola çıkan ve polis memuru Sami K.'nın kullandığı 41 RU 434 plakalı otomobil Erciş yolu üzerinde Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince durduruldu. Araçta Van Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan aramada satışa hazır hale getirilmiş ve 6 valize doldurulmuş 161 kilo 243 gram toz esrar, 13 kilo 225 gram eroin ele geçirdi.

KONTROL NOKTALARINDAN SAVCI'YIM DİYEREK GEÇMİŞ

Yüklü miktarla uyuşturucuyla yakalanan şüphelilerden Savcı Karakılıç'ın, polis ve jandarma ekiplerinin trafik uygulamalarından Savcı kimlik kartını göstererek otomobilde herhangi bir arama yaptırmaksızın rahatlıkla geçtiği belirlendi. Yakalandığında kendisinin savcı olduğunu söyleyerek rahat tavırlar sergileyen Savcı Can Karakılıç, Jandarma ekiplerinin 'Biliyoruz efendim, Başsavcının konudan bilgisi var' sözleri üzerine şok olduğu öğrenildi.

UÇAKLA İSTANBUL'A ORADAN KEŞAN'A GETİRİLDİ

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan 3 şüpheli dün akşam saatlerine Van'dan uçakla İstanbul'a daha sonra ise karayoluyla operasyonun merkezi Keşan İlçesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünün ardından Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Savcı Karakılıç, polis memuru Sami K. ve diğer şüpheli İhsan Y.'nin işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi.

JANDARMA TORBACIDAN SAVCIYA ULAŞTI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz yıl Keşan'da sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik operasyon düzenleyerek 'torbacı' olarak tabir eden şüphelileri yakaladı. Soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri önce İstanbul'daki satıcılara daha sonra da uyuşturucuların temin edildiği Van'daki şüphelilere ulaştı. Bunlarla ilgili teknik takip yapan jandarma ekipleri Savcı Karakılıç ve polis memuru Sami K.'ya ulaşarak operasyon düzenledi.

RÜŞVET OPERASYONUNU BAŞSAVCI YAPMIŞTI

Son olarak uyuşturucu ile yakalanan Can Karakılıç Uzunköprü'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı sırada işadamı Sungur Kangal'dan rüşvet isteyince dönemin Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in yönettiği operasyon ile yakalandı. İşadamı Sungur Kangal ile Meriç Nehir kenarındaki bir restoranda buluşan Savcı Can Karakılıç, işadamından soruşturmasını kapatması karşılığında 15 bin lira parayı rüşvet olarak aldıktan sonra Başsavcı Uğur Yiğitbilek tarafından gözaltına alınarak 1 Haziran 2012 günü tutuklandı. Yargılama aşamasında da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı Karakılıç, hakkındaki rüşvet soruşturmasıyla birlikte Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden uzaklaştırıldı.

RÜŞVETE TEŞEBBÜSTEN 5 YIL HAPİS ALDI

Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 'rüşvet almak' suçundan yargılanan Savcı Can Karakılıç, Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı için mahkeme heyetince önce 8 yıl hapse mahkum edildi. Rüşvet suçunun teşebbüs AŞAMASINDA kaldığı için cezası 6 yıla indiren Karakılıç, duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alınarak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı yetkilerinin 5 yıl kullanılmasını yasaklayan mahkeme heyeti kararın bir örneğini de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.