Karikatüre inceleme!

Karikatüre inceleme!
Samsun Adliye Sarayı önünde, özgür medyaya destek için bir araya gelen vatandaşlardan birinin taşıdığı dövizden dolayı polis işlem yaptı.

Geçtiğimiz günlerde New York Times'da (NYT) yayımlanan ve Türkiye'de demokrasiye zarar verildiğini anlatan karikatürü taşıyan vatandaş hakkında, 'Türk bayrağını kesiyorsunuz' gerekçesiyle polis tarafından kimlik bilgileri alınarak inceleme yapılacağı belirtildi.

Hakkında işlem yapılan Ali Bayram Hanedar isimli vatandaş, karikatürü ulusal yayın yapan bir gazetede gördüğünü, bir ülkenin başındaki kimsenin söylemleri ile demokrasiye verdiği zararı Batılıların gözü ile en güzel şekilde anlattığı için karikatürü destek eyleminde kullandığını dile getirdi. "Adliye sarayı önündeki protestoya giderken elimde bir döviz olması için, bu karikatürü internetten bularak çıktısını aldım." diyen Hanedar, sonrasını şöyle anlattı: "Destek eyleminden sonra polisin beni kenara çekerek kimlik kartımı istemesi ve 'taşıdığın dövizde suç unsuru var mı onu inceleyeceğiz' demesi beni şaşkınlığa sevk etti."

Hanedar, polisin ABD'de yayınlanan bir karikatür üzerinden 'Türk Bayrağı kesiliyor' diyerek işlem yapmak istemesini anlamakta zorlandığını ifade ederek şöyle konuştu: "Karikatürdeki vurgu demokrasiye verilen zararı anlatıyor. Kesilen bayrak değil, parçalanan demokrasi. Bayrağımıza zarar verilse ilk önce tepki koyacak kişi benim. Benim vatan ve bayrak sevgim, bayrağımıza yapılacak her türle yanlışlığa ilk önce ben tepki koyarım." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.