Bayan Kuran bülbülleri hafızlık tacı giydi

Bayan Kuran bülbülleri hafızlık tacı giydi
Bursa'da hizmet veren Yunuseli Kanalıcı Kuran Kursu tarafından düzenlenen hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan 26 kız öğrenci hafızlık tacı giydi.

Osmangazi ilçesinde hizmet veren Yunuseli Kanalıcı Kuran Kursu'nda eğitimini tamamlayan 26 kız öğrenci hafızlık belgesini aldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen taç giyme programı Yunuseli Kanalıcı Kuran Kursu Yöneticisi Zikriye Akman'ın açılış konuşması ile başladı.
Programa Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, belediye yetkilileri, müftülük yetkileri, kurs yöneticileri, kız öğrencilerin aileleri ve hafız öğrenciler katıldı. Hafızlığını yeni tamamlayan Kübra Doğan'ın okuduğu Kuran'ı Kerim'in ardından protokol konuşmaları ve diğer etkinliklere geçildi. Hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin birlikte okudukları Aşr-ı Şerifler ve ilahilerle program devam etti.

YILDA 20 DOLAYINDA HAFIZ VERİYORUZ

Program hakkında bilgi veren Yunuseli Kanalıcı Kuran Kursu Yöneticisi Zikriye Akman, kursta 14 hoca, 10 personel ve 10 belletmenle birlikte hizmet verdiklerini belirterek, “160 tane yatılı öğrencimiz, 60 civarında da gündüzlü bayan öğrencimiz bulunuyor. Bu günkü programımız ise 26 hafız olan öğrencimizin hafızlık taç merasimini programını düzenliyoruz. Öğrencilerimiz hafız olup belgelerini aldılar, bizde onlara taç giyme merasimi yaptık. Yılda 20'ye yakın hafız öğrenciyi mezun ediyoruz. 100'ün üzerinde öğrencimiz oluyor veya kurslarımız oluyor, kurlu sistemlerimiz var, hepsinde kimi öğrencimize başarı belgesi, kimine ise kalıtım belgesi veriyoruz. Bunlar üçüncü hafızlık programımız olup 2007'den beri ise mezun veriyor kursumuz.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.