'Aşkın Sırrı Somuncu Baba' filmi çekimleri başladı

'Aşkın Sırrı Somuncu Baba' filmi çekimleri başladı
Anadolu'nun manevî mimarlarından olan ve Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin hayatını anlatacak olan 'Aşkın Sırrı Somuncu Baba' filmi 'motor' dedi.

Furkan Palalı, Altan Gördüm, Altan Akışık, Tuvana Türkay, Sinan Albayrak, Saruhan Hünel ve diğer sürpriz isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna sahip olan 'Aşkın Sırrı Somuncu Baba'nın yönetmen koltuğunda ise Kürşat kızbaz oturuyor. Filmde Türk tasavvuf ve ilmî hayatında müstesna bir yere sahip olan Somuncu Baba'nın hayatı anlatıyor.

Anadolu'nun manevî mimarları, mana köklerimizin sahibi olan veli zatlar arasında yer alan Somuncu Baba olarak maruf Şeyh Hamid-i Veli'nin hayatının anlatıldığı filmin çekimlerine başlandı. Tamamı Aksaray sınırları içersinde çekilecek film için ilk mekan olarak tarihi Zinciriye Medresesi seçildi. Çekimleri büyük bir titizlik içinde yaptıklarını ifade eden yönetmen Kürşat Kızbaz, "Büyük büyük bir şahsiyetin hayatını tam anlamıyla beyaz perdeye aktarmak için tüm ekip olarak var gücümüzle ve titizle çalışıyoruz." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.