Vali Şahin: Samsun’un eğitimde ilk 10’a girmesini hedefliyoruz

Vali Şahin: Samsun’un eğitimde ilk 10’a girmesini hedefliyoruz
Vali İbrahim Şahin, Samsun'un eğitimdeki yerinin kendileri için yeterli noktada olmadığına dikkat çekerek, "Samsun'un eğitimdeki sıralamasını bir iki yıl içerisinde ilk 10'a girmesini hedefliyoruz." dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde gençlik merkezinde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Maarif Müfettişler Başkanı Salim Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ilçe milli eğitim müdürleri, halk eğitim müdürleri ve okul müdürlerinin katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Adım Adım Başarıya' projesinin önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. Eğitimde başarının artması için okul idarecilerinin de öneri getirmesini istediklerini dile getiren Şahin, "Bizleri yönlendirmesini arzu ediyoruz. Nasıl eğitimi daha öne çıkartabiliriz. Eğitimde kaliteyi nasıl yakalayabileceğimiz konusunda sizlerin düşünceleri bizler için değerli. Samsun, eğitimde çok beğendiğimiz bir yerde değil. Samsun'un 1-2 yıl içerisinde, eğitimdeki sıralamasında ilk 10'a girmesini hedefliyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle beraber hep birlikte el ele verip bu çizgimizi yukarıya doğru taşıyacağız. Öğrenci çocuklarımızı iyi şeylerle meşgul etmezsek başta sentetik uyuşturucular olmak üzere yanlış olumsuz kötü şeylerle zamanlarını dolduruyor ve eriyorlar." dedi.

Son dönemde bu tür olumsuz olayların arttığına dikkat çeken Vali Şahin, "Bunu sadece Samsun için söylemiyorum bunu Türkiye genellemesine yaymak lazım. Artık öğretmenler ve okul yöneticileri okul yönetmiyor. Artık öğrenciler okulları yönetmeye başladılar. Hatta öğretmenleri de öğrenciler yönetmeye başlıyor böyle bir yapıda bizim verimli olma şansımız olmaz. Onun için başta siz okul yöneticileri, bünyenizde çalıştırdığınız öğretmenleri o öğretmenlerimizin de öğrencileri çok iyi motife etmesi yönlendirmesi biraz otorite, biraz saygı sevgiyle karışık bir şekilde bu yapıda yerimizi almamız lazım.'' diye konuştu. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise yaptığı konuşmada başarı projesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Bafra Kaymakamlığı'na geçen Vali Şahin, burada Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile buluşarak, geçtiğimiz günlerde vefat eden eski Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara'nın Alaçam Yenice'deki evinde yapılan mevlid-i şerife katıldı, ailenin acılarını paylaştı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.