Cibali Karakolu ayakta alkışlandı

Cibali Karakolu ayakta alkışlandı
Cibali Karakolu'nun galası 15 Aralık 2014 Pazartesi gecesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sanatçı, akademisyen, basın mensubu ve bürokrat pek çok davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Nuits de noces (Bir Düğün Gecesi) adlı bir Fransız bulvar komedisinden Refik Kordağ ile Muammer Karaca tarafından uyarlanarak ilk kez 1955 yılında Karaca Tiyatrosu'nda sahnelenen ve o tarihten başlayarak 1972 yılına kadar pek çok temsil veren Cibali Karakolu son temsilinden 42 yıl sonra Şehir Tiyatroları Sahnelerinden seyircileri selamlıyor.
Kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi ve toplumsal yaşama dair eleştirilerle biçimlenerek pek çok gerçeğe ışık tutan böylece geçmişten günümüze eleştirel bir ayna olmayı başararak güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruya da gündeme getiren Cibali Karakolu Nedret Denizhan'ın yorumuyla seyirci karşısına çıkıyor. Sahnelenmeye başladığı günden bu güne seyircinin yoğun ilgisi ile karşılanan, Zihni Göktay, Berrin Koper, Tarık Şerbetçioğlu, Derya Kurtuluş, Zihni Göktay, Cem Uras, Müge Çiçek, Eylül Soğukçay, Şehnaz Bölen Taftalı, Hülya Arslan, Doğan Altınel, Murat Bavli, Naci Taşdöğen, Cem Karakaya, Tuğçe Açıkgöz, Betül Kızılok Bavli, Deniz Yeşil Mavi, İbrahim Ulutaş, Seza Güneş, Ertan Kılıç, Hüseyin Kefeli ve Begüm Yazıcıoğlu'nun rol aldığı Cibali Karakolu gala misafirlerinden de büyük ilgi gördü.
Müziği Ali Otyam, Sahne Tasarımı Rıfkı Demirelli, Kostüm Tasarımı Canan Göknil, Işık Tasarımı Mustafa Türkoğlu, Koreografisi Senem Oluz, Şarkı Sözleri Selçuk Soğukçay, Efekt Tasarımı Levent Akman'a ait olan Cibali Karakolu'nun galası Gencay Gürün, Nevra Serezli, Yılmaz Ulusoy, Seyyal Taner, Berke Hürcan, Şebnem Özinal, Zeynep Kasımlıoğlu gibi pek çok ismin katılımı ile gerçekleşti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.