Samsun'un eğitimde hedefi ilk 10'a girmek

Samsun'un eğitimde hedefi ilk 10'a girmek
Vali İbrahim Şahin, Samsun olarak 'Başarıya Adım Adım Eğitim Projesi'ne büyük önem verdiklerini ve Türkiye genelinde eğitim-öğretimde ilk ona girmek istediklerini söyledi.

Çarşamba Ticaret Borsası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 'Başarıya Adım Adım Eğitim Projesi' amacını anlattı. Amacın eğitim kalitesini artırmak olduğunu vurgulayan Girgin, idarecilere şöyle seslendi: "Öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla sürekli değerlendirme yapmak, değerlendirmelerin takibini ve analizlerini yaparak eğitim kalitesinin sürekli yükseltilmesine katkı sağlayacağız. Eğitim kalitesinin artırılması projesinin etkin bir şekilde uygulanması, ilimizin insan değerlerinin güçlendirilmesini kolaylaştıracaktır."

Toplantının ilk oturumunda konuşan ve projenin başarıya ulaşması için okul idarecileri ve öğretmenlerden öneriler beklediklerini ifade eden Vali Şahin, "Bu noktada bizleri yönlendirmenizi arzu ediyoruz. Çünkü Samsun'un eğitim konusundaki yeri çok da iyi değil. İller arasında 34. sıradayız. Bunu nüfusa oranlarsanız 16. sırada olmamız gerekiyor. Belirlediğimiz hedef doğrultusunda üç yıl içinde Samsun'un ilk 10 arasına girmesini istiyoruz." dedi.

Eğitimin, öğrencileri geleceğe ve hayata hazırlamak anlamını taşıdığının altını çizen Vali Şahin, "Son dönemde okul yönetimlerinin çoğu değişti. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Her yeni görev alanı size yeni bir heyecan katacaktır. Çocuklarımızı çağın gereksinimlerine ve gelişmelerine göre yetiştirmeliyiz. Örneğin bugün artık yazılım çağındayız. Ayrıca her gencimiz mutlak bir enstrüman çalabilmeli, bir spor yapmalı ve bir yabancı dil öğrenmelidir." diye konuştu.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin ile Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerinin okul idarecileri katıldı. İkinci oturumda idareciler milli eğitim müdürleriyle proje üzerinde değerlendirmeler yaptı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.