MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili flaş gelişme!

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili flaş gelişme!
ADANA ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranmak istenmesi ile ilgili olarak 'casusluk' suçlaması ile ilgili yürütülen soruşturmada haklarında dava açılan 13 askerden sonra, 19 şüpheli hakkında daha aynı suçlama ile yeni bir dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada 1 Ocak'ta Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde, 19 Ocak'ta ise Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili olarak 60 şüpheli hakkında yürütülen ikinci soruşturmanın tamamlandığı belirtildi.

Kırıkhan'da durdurulan TIR'larla ilgili olarak 4, Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili de 15 şüpheli hakkında 'Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Bu dosyada hakkında soruşturma yürüten 41 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Hazırlanan iddianame, Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

13 ASKER YARGILANIYOR

Adana'da 19 Ocak'ta, MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucu aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu askerler E.T. (40), H.G. (32), Ö.K. (31), G.M. (32), H.K. (30), B.K. (30), H.Ö. (30), H.İ.K. (28), A.Y. (40), M.Ö. (30), C.K. (40), H.Ü. (29) ve S.Y. (35) hakkında, 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama' suçlarından birer kez ömür boyu ve 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Tutuksuz sanıkların Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması sürüyor.

GİZLİLİK KARARI VE YAYIN YASAĞI

Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, dosya içerisinde devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin yanı sıra, duruşmalarda devlet sırrı niteliğinde bilgi ve belgeler konusunda konuşmaların olacağı gerekçesiyle duruşmaların gizli yapılmasına ve yayın yasağı konulmasına karar vermişti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.