Canlı kazlar pazara indi

Canlı kazlar pazara indi
Samsun'un Havza ilçesinde kışın gelmesi ile birlikte köylüler kazlarını görücüye çıkardı. Fiyatlar 65 ila 130 TL arasında değişen kazlar kilosuna ve yağına göre satılıyor.

Kurulan ilçe pazarına, köyden getirdikleri canlı ve kesilmiş-temizlenmiş pişirmeye hazır kazlar ağaçlara asılarak ve tezgahlara dizilerek alıcının beğenisine sunuldu. Yaklaşık 1 ay süre ile özel bakıma alınan, halk arasında 'yoz kaz' olarak bilinen canlı kazlar alıcılarını bekliyor.

Çelik alan köyünde ikamet eden (36) Mehmet Çelik, kendi imkanları ile büyütüp beslediği ve kış aylarında bölgenin vazgeçilmezi olan kazları halka sunup hem kültürel zenginliği sağladıklarını, hem de bundan kazanç elde ettiklerini söyledi.
Ilıca Kasabasından Bayram Karaoğlan(56) ise işinin normal olduğunu söyleyip, kaz fiyatlarının 60 ile 130 arası değiştiğini ve bugün 9 adet satış yaptığını söyledi.
Osman Soysal(50) da emekli olmasına rağmen pazarda ekmek parası kazandığını, geçim ve hayat şartları zor olduğu için harçlığını çıkartmaya çalıştığını söyledi.
Kurulan kaz pazarına alıcı olarak gelen Zübeyir Karakaş da, arkadaşları ile ortak bir hindi alarak bugün oturup yiyeceğini dile getirdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.