2. İstanbul Bienali 100 bin kişiye ulaştı

2. İstanbul Bienali 100 bin kişiye ulaştı
İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından, Zoë Ryan küratörlüğünde "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, dün sona erdi.

Bu yıl ücretsiz olarak gezilebilen bienal, 6 hafta boyunca sergi ve etkinlikleriyle 100 binin üzerinde izleyiciye ulaştı.
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nun tüm katlarında yaklaşık 2.300 metrekarelik bir alana yayılan 2. İstanbul Tasarım Bienali'nde 20'den fazla ülkeden katılan 200'ün üzerinde tasarımcı ve mimarın 53 projesi yer aldı. Küratör Zoë Ryan ve yardımcı küratör Meredith Carruthers'ın hazırladığı sergi alanının tasarımı, katalog ve görsel kimliği SUPERPOOL ve Project Projects tarafından hazırlandı.

33 AKADEMİK KURUM, 72 PROJE

İstanbul Tasarım Bienali'nin Türkiye'den ve yurt dışından birçok üniversiteyle işbirliği kurarak hazırlanan Akademi Programı sergisi, bienal temasına farklı bakış açıları sunan projeleri bir araya getirdi. Akademi Programı sergisinde 33 akademik kurumun 72 projesi, üniversitelerin kampüslerinin yanı sıra Antrepo 7'de yer aldı.

İstanbul Tasarım Bienali, sergilerin yanı sıra gerçekleştirdiği etkinliklerle altı hafta boyunca İstanbul'u bir tasarım kentine dönüştürdü. Bienal süresince İstanbul'un farklı bölgelerine yayılan 40 Tasarım Rotası, 22 panel, söyleşi ve konuşma, 12 film gösterimi, 5 kitap kulübü, 13 atölye çalışması ile 30'u aşkın paralel etkinlik gerçekleştirildi

Bienal süresince her gün İnformel Eğitim-çocukistanbul tarafından EKO Tasarım adı altında ücretsiz çocuk ve genç atölye programları düzenlendi. Farklı yaş grupları için farklı içeriklerde hazırlanan program, hafta içi günlerde okul grupları ile gelen öğrencileri, hafta sonlarında ise aileleri ile birlikte ziyaret eden çocuk ve gençleri ağırladı. Tur ve atölyeler kapsamında 56 okuldan 3.500'i aşkın öğrenci İstanbul Tasarım Bienali sergisini gezdi.

BIENAL DÜNYA TASARIM VE MİMARLIK ÇEVRELERİNİN VE BASININ İLGİ ODAĞI OLDU

Uluslararası basından yoğun ilgi gören Tasarım Bienali, 6 haftanın sonunda 100'ün üzerinde uluslararası basın mensubu tarafından ziyaret edilirken, 170 haberle dünyanın önde gelen pek çok yayın organında kendine geniş yer buldu. New York Times Financial Times, The Guardian, Huffington Post, Washington Post, Reuters, Forbes, Il Corriere della Serra, Süddeutsche Zeitung, gibi haber ajansı, dergi ve gazetelerle; Abitare, Art - Das Kunstmagazin, Conde Nast Traveller, DAMn, Disegno, Domus, Frame, Icon, Interni, Metropolis, Architectural Digest, gibi tasarım ve sanat odaklı mecralar bienalden övgüyle söz ederken, sergide yer alan farklı projeleri okuyucularına tanıttı.

BİR ÇOK KURUM DESTEK VERDİ

Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda gerçekleştirilen bienale birçok kurum destek verdi. İstanbul Tasarım Bienali, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da desteklendi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.