Tek destek aktif-sen'den!

Tek destek aktif-sen'den!
Samsun'da sosyal medya üzerinden haberleşen vatandaşlar, özgür medyaya yapılan polis baskınını protesto etti.

Yeni adliye binası önünde toplanan Samsunlular taşıdıkları, 'Özgür basın susturulamaz', 'Medyaya darbeyi kınıyoruz', 'Demokrasiden dönüş yok', 'Herkes sussa Zaman susmaz' yazılı dövizlerle gazete ve televizyonlarına sahip çıktı. Türk Bayrağı açıp 'Özgür basın susturulamaz' sloganları atan vatandaşlar adına basın açıklamasını Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor yaptı.

17-25 Aralık'tan bu güne kadar Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini belirten Zor, “Bunları yapan irade öylesine fütursuz ki, yaptığı hataları söyleme, sorgulama konumunda olan medya organlarını da susturmak ve sindirmek için her şeyi yapıyor. İstatistikler bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı baskıları yüzünden son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığını söylüyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü verilerine göre, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 180 ülke içinde 154. sıraya gerilemiş durumda. Biz de hem Zaman okurları ve Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, bu onurlu, haklı, vicdanlı mücadelenin daima arkasında ve yanında olacağız. Üyelerimizden ve aziz milletimizden aldığımız güçle gerçekleri korkmadan söyleyecek ve haksızlıklar karşısında asla susmayacağız.” dedi.

2O yıldır Zaman Gazetesi okuru olduğunu söyleyen iş adamı Abdullah Evrensel ise, “Bir okur olarak gazeteme yapılanları kınıyorum. Türkiye'de 1 milyon abonesiyle ülkede edebi ve ahlakı, tevazuyu insanlara işleyen bir gazetenin en tepesindeki insanları ben yaptım oldu, 'yersen yoğurt, su katarsan ayran olur' mantığıyla beraber alaşağı etmenin mantığını şahsen anlamış değilim. Demokrasinin kara günü olan bugün gerçekten siyahları giyinerek buraya geldim. Senelerdir ben bu gazeteyi okuyorum ve gazetenin hiçbir yerinde devletin temellerine, insanlığın ahlaki değerlerine zarar verecek bir sütununa bugüne kadar rast gelmedim.” ifadelerini kullandı.

Kendisini Samsun'daki en eski okuyucularından biri olarak nitelendiren Arslan Sal da medyaya yapılan polis baskınlarının devam etmeyeceğini belirtip, “Bu işin sonunun böyle devam etmeyeceği ümidindeyim. Biz bu arkadaşlarımızın arkasındayız. Dualarla ve elimizden geldiği kadarıyla maddi olarak da yanlarındayız. Öncelikle halk bu davaya niye sahip çıkmış. Bu gazete 50'lerden 100'lerden neden 1 milyona çıkmış evvela buna bakmak lazım. O zaman bu gazetenin her şeyiyle mükemmelliğini gösterir. Ama gözlerini kapatan ve kulaklarını tıkayan insanlar bu gerçeği göremeyeceklerdir. Ben 70 yaşına basan bir insanım, az veya çok tecrübelerimiz var. Ben bu gazetede devlete ve millete zerre miktar zarar verileceğini hissetmiş olsam en başta kendim bırakırdım. Gazetenin yanında olmayı düşünmezdim. Böyle bir şeyin zerre miktar olduğunu aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Bu insanların sadece haberleriyle değil hal ve hareketleriyle nasıl insanlar olduklarını görüyoruz.” diye konuştu.

Protesto eylemine katılan kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum