Küçük İskender’den Şiir Kütüphanesi’ne özel destek

Küçük İskender’den Şiir Kütüphanesi’ne özel destek
Küçük İskender, aralarında el yazması bir şiirinin de bulunduğu kişisel koleksiyonundan bazı eşyalarını Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi'ne armağan etti.

Nilüfer Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kültürevi'ndeki Şiir Kütüphanesi'nde, şairlerin kişisel eşyalarının yer aldığı koleksiyon her geçen gün giderek zenginleşiyor. Şairlerin şiirlerinin, yaşam hikayelerinin, fotoğraflarının, şiirlerden doğmuş şarkıların, şiir dergilerinin yanı sıra, kişisel eşyalarının da sergilendiği Şiir Kütüphanesi'ne çok özel bir destek de Küçük İskender'den geldi. Küçük İskender, kişisel koleksiyonundan bazı eşyalarını ve 2014 Erdal Öz Edebiyat Ödülü için hazırladığı konuşma metninin aslını Şiir Kütüphanesi'ne emanet etti.

Küçük İskender, el yazması bir şiiri, imzalanmış kitaplarını, piposunu, Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü aldığı kitabını ve ödül olarak aldığı Orhon Murat Arıburnu kişisel saatini, 2014 Erdal Öz Edebiyat Ödülü gecesinde yaptığı konuşma metninin aslını ve aldığı ilk telif makbuzunu Şiir Kütüphanesi'ne bağışladı. Çok özel eşyaları, Küçük İskender ve Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala birlikte sergi alanına koydu.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Küçük İskender'e özel tasarım portresini armağan ederek teşekkür ederken, “Biz Türkiye'nin şiir belleği olmaya adayız. Sizin de bu yolda bize desteğiniz var” dedi.

Küçük İskender de Şiir Kütüphanesi'ne katkıda bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.