Ayşegül Dinçkök'ün 'Derin Tutku Air' kitabı D&R mağazalarında

Ayşegül Dinçkök'ün 'Derin Tutku Air' kitabı D&R mağazalarında
Ayşegül Dinçkök'ün, Endonezya'nın Batı Papua bölgesindeki Raja Ampat, Güney Sulawesi ve Maldivler'de çekmiş olduğu sualtı fotoğraflarından oluşan kitabı..

MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Binası'nda gerçekleşen 'Derin Tutku Air' sergisiyle aynı gün sanatseverlerle buluştu.
Sergi ile eşzamanlı çıkan 'Derin Tutku Air' kitabı, Ayşegül Dinçkök'ün sualtındaki dostları ile yeryüzündeki dostlarının buluştuğu bir anı kitabı niteliğinde. Ayşegül Dinçkök "Derin Tutku Air" kitabında sualtındaki dostlarını yeryüzündekilerle buluşturdu.

Kitapta Raja Ampat, Maldivler ve Güney Sulawesi bölgesinde çekmiş olduğu fotoğrafların yanı sıra Ertuğrul Özkök, Gonca Vuslateri ve Ümit Boyner gibi iş, sanat ve medya dünyasından 111 ismin fotoğraflar hakkındaki duygu ve düşünceleri de yer alıyor. Dinçkök, 'Derin Tutku Air' sergisinde olduğu gibi kitabında da tüm insanları bakmaya değil görmeye ve yaşadığımız dünyayı algılamaya ve çevremizin farkında olmaya davet ediyor.

GELİRİ, DENİZ KORUYUCULUĞU PROJESİNE

Dinçkök, yine bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak kitabının satışından elde edilecek geliri Akdeniz Koruma Derneği'nin 'Deniz Koruculuğu' projesine aktaracak. Bu proje Gökova Körfezi'nde yerel balıkçıların korucu olarak görev aldığı, balıkçılığa kapalı deniz koruma alanlarının korunmasını sağlamakta ki bu proje sayesinde son yıllarda balık miktarı, korunmayan bölgelere kıyasla ortalama 7 kat arttı ve balık kooperatiflerinin gelirinde yüzde 53 oranında yükselme gözlendi. Tüm sanatseverler, Dinçkök'ün sualtı fotoğraflarından oluşan kitabına D&R mağazalarından ulaşabiliyor.

AYŞEGÜL DİNÇKÖK

Lisanslı yüzücü olan Ayşegül Dinçkök 2010 yılında başladığı dalma sporuyla birlikte sualtını görüntüleyerek derinlerin heycanını geniş kitlelerle paylaştı. İlk sualtı fotoğraf sergisi "Derin Tutku"yu 2012 yılında yapan Dinçkök ikinci sergisi 'Derin Tutku Air'i fotoğraf severlerle buluşturuyor. 'Air' Endonezya dilinde " Su" anlamına geliyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.