O EN İYİSİ!

O EN İYİSİ!
Samsun Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu Snıf Öğretmeni Dilek Livaneli, Uluslararası bir vakfı tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterildi.

MESLEKTE FARKLILIK
Çarşamba İlçesi Kumköy İlkokulu'nda 5 yıldır görev yapan Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni Dilek Livaneli(33), 2 yıl önce Samsun'da 'Yılın mesleğinde farklılık oluşturan öğretmeni' seçilmişti. Bu yıl da Uluslararası bir vakıf tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterilmesi, kendisini mutlu ettiği gibi, öğrencileri ve görev yaptığı köydeki öğrenci velilerini sevindirdi.

OKULU YENİLEDİ
Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre mesafede bulunan Kumköy İlkokulu'nun Sınıf Öğretmeni Dilek Livaneli, Okulun iç donanımı ve fiziki şartlarını yenilemesi, sosyal içerikli projeler hazırlaması, 14 öğrencisini ilk defa gördükleri operaya, tiyatroya, sinemaya götürmesi ve buz pateni yapmalarını sağlaması nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında Samsun'da 'Yılın Mesleğinde Fark Oluşturan Öğretmeni" seçildi.

YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ
Çocuk ile aile arasındaki iletişimin güçlendirilmesini sağlamak için öğrenci velilerine İlçe Halk Eğitim Merkezi desteğiyle 'Aile eğitimi kursu' açtı. Veliler her hafta okulda eğitim görmeye başladı. Ayrıca açtığı okuma-yazma kursuyla da köyde okuma-yazma bilmeyenlere yardımcı oldu. Bunun yanında köydeki öğrencilerin yabancı dil ögrenmesine katkıda bulunan Dilek Öğretmen, 2012 yılında 81 İl arasında Samsun'u temsil ederek "Yılın Öğretmeni" seçildi ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bu ödülü Çankaya Köşkü'nde verildi. Mehmet Hazinedar

'ÇALIKUŞU DİLEK ÖĞRETMEN' DÜNYANIN EN İYİ 50 ÖĞRETMENİNDEN BİRİ

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'ndeki Kumköy İlkokulu'nda 5 yıldan bu yana görev yapan sınıf öğretmeni 33 yaşındaki Dilek Livaneli, 2 yıl önce Samsun'da 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçilmesinin ardından bu yıl da uluslararası bir vakıf tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterilmesinden mutlu olduğunu söyledi. Livaneli'nin bu başarısı öğrencilerini hem de görev yaptığı köydeki öğrenci velilerini sevindirdi.

Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, 5 yıldan bu yana görev yaptığı okulda yaptığı çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Samsun'da 2012'de 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçildi. Okulun iç donanımı ve fiziki şartlarını tamamen yenileyen Livaneli, sosyal içerikli projeler hazırlayıp 14 öğrencisine ilkleri yaşattı. Livaneli, öğrencilerini operaya, tiyatroya, sinemaya, götürüp buz pateni pistinde paten yapmalarını sağladı. Dilek öğretmen, çocuk aile arasındaki iletişimin güçlenmesini sağlamak amacıyla öğrenci velilerine İlçe Halk Eğitim Merkezi desteğiyle aile eğitimi kursu açtı. Veliler her hafta okulda kurs kapsamında eğitim görmeye başladı. Dilek Livaneli, ayrıca açtığı okuma-yazma kursuyla köyde okuma yazma bilmeyenlere yardımcı oldu. Öğretmenin girişimleri ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün sanatçıları köye gelip köylülere özel mini konser verdi. Ayrıca yine 30 köylü kadın operaya götürülerek bu sanatı yerinde izleme fırsatı buldu.

Dilek Livaneli, öğrencilerinin yanı sıra öğrenci anneleri içinde projeler üretti. Geçen yıl hazırladığı proje kapsamında İş-Kur ve İlçe Kaymakamlığı'nın desteğiyle 'Sayacılık kursu' açıldı. 20 kadın meslek edindirme kursuna katılıp eğitim aldı. Livaneli, okulun lojmanının iki odasını atölyeye çevrildi. Köylü kadınlar eğitim sonunda sertifika aldı bazıları da çalışmaya başladı.

Bir köy okulunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Dilek Livaneli çevresi tarafından Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' eserindeki kadın öğretmene benzetildi. Yaptığı çalışmalarla fark yaratan Livaneli, son olarak Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında yer aldı. Livaneli, böylece dünya çapında 5 bin öğretmenin arasından ilk kez son 50'ye kalan tek Türk öğretmen oldu. Elde ettiği bu başarı nedeniyle çok mutlu olduğunu söyleyen Livaneli, şöyle dedi:

"İlk 50'ye kaldığımı öğrenince çok sevindim. 11 yıldır köy okullarında görev yapıyorum. Küçücük bir köy okulunda istenirse neler yapılabileceğini göstermek için bu zaman kadar çalıştım, mücadele ettim. Şimdi bu yaptıklarımı dünyada çok önemli bir kuruluşun da görmesi beni çok gururlandırdı. Dilerim bu ödülü de ülkeme getirebilirim. Haberi öğrenmemin ardından tebrik telefonları aldım. Öğrenci velilerim özellikle anneler de okula gelip beni tebrik ettiler. Onlarda çok mutlu oldu. Bana bu zamana kadar destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Livaneli'nin bu başarısı hem öğrencilerine hem de görev yaptığı köydeki öğrenci velilerine de büyük sevince neden oldu.


'Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren kızımla gurur duyuyorum'

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan ve eğitim alanında birçok başarılı işe imza atan Bafralı İşadamı Hüseyin Vanlı'nın kızı Dilek Livaneli, uluslararası alanda 49 meslektaşı ile Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterildi. Bu başarı haberinin duyulmasının ardından Dilek Livaneli'nin Samsun'un Bafra ilçesi belediye halinde sebze ve meyve ticareti yapan babası Hüseyin Vanlı'ya tebrik telefonları gelmeye başladı.

Konu hakkında açıklama yapan işadamı Hüseyin Vanlı, "Bafra halinde 40 yıldır sebze ve meyve ticareti yapmaktayım. 3 çocuk babasıyım. Çocuklarımdan oğlum Fatih Vanlı bilgisayar mühendisi. Özel bir şirkette üst düzeyde yönetici. Bir kızım Zehra Vanlı İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Mezunu ve telekom şirketinde görevli. Başarıları ve projeleri ile her zaman gururlandığımı öğretmen kızım Dilek Livaneli de bildiğiniz gibi Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapmakta. Cihan Haber Ajansında kızım Dilek'in Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girdiği haberi yayınlanması ile birlikte tebrik telefonları yağmaya başladı. Sosyal medyada ise ailemiz gururlandıran mesajlar geldi. 3 evladımla da gurur duyuyorum. Kızım ilk göreve başladığı günden bugüne kadar yaptığı projelerle hem Türkiye'de hem de Dünya'da ilgi gördü. Küresel Öğretmen Ödülü ile her yıl eğitim alanında başarılı projeler hazırlayan bir öğretmene 1 milyon dolar para ödülü veriliyor. Ödül için dünya çevresinden 5 bin aday öğretmen başvurdu. 127 ülkeden 1300 finale kalan aday arasından son 50 öğretmen seçildi. Bu kadar seçkin öğretmen arasında dereceye giren kızım bizleri onurlandırmıştır. Para ödülünden ziyade manevi ödülü bizlere yetmiştir. Kızım Dilek ilk olarak okulun fiziki koşullarını değiştirerek bir ivme yaratarak proje hazırlamıştı. Düzenlediği faaliyetler aracılığıyla okuldaki çocukları ilk kez tiyatro, sinema, opera ve müzelerle tanıştırdı. Ayrıca köydeki öğrencilerin yabancı dil öğrenmesine de katkıda bulundu. Öğrencilerin yanı sıra öğrenci annelerine de eğitim vererek onların gelişmelerine yardımcı oldu. 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel hazırladığı 'Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratanlar' etkinliğinde, 81 il arasında Samsun'u temsil ederek 'Yılın Öğretmeni' seçilerek dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkünde kabul edilmişti. Onunla ne kadar övünsem azdır.'' dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.