DANS SKANDALI!

DANS SKANDALI!
Samsun Anadolu Lisesi tarafından okulun kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında öğrenciler, çeşitli gösterilerin yer aldığı bir program hazırladı.

Programda, 'salsa ve rock and roll' gibi Kızlı-Erkekli dans gösterisinin bulunması tepki almıştı.

KIZLI-ERKEKLİ ÖĞRENCİ EVİ
Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde üniversiteli kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kalmasına uyarı niteliğinde bir müdahalede bulunmuş, zamanın İçişleri Bakanı Muammer Güler,"Öğrenci evlerinden şikayetler konusunda bize bazı müracaatlar oldu. Biz olaya öncelikle terörle mücadele boyutuyla baktık. Terör örgütleri kız-erkek ilişkilerini kullanıyor" demiş gündemden uzun süre düşmeyen tartışma son bulmuştu.
KIZLI-ERKEKLİ DANS
Şehrimizin köklü okullarından Samsun Anadolu Lisesi Okul İdaresi, Okulun kuruluş yıldönümünü etkinliklerle kutlamak düşüncesiyle öğrencilere program hazırlattı. Çeşitli gösterilerin yer aldığı programda kızlı-erkekli dans gösterisinin bulunması, ilkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uygun bulunmayıp çıkarılması uyarısı yapılmış ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce sorun olmadığı bilgisi gelince, dans gösterisi etkinlikte yer aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, öğrencilerin yürüyüş yapacağını, sloganlar atacağını öğrendikten sonra, okul çevresinde de çevik polisin barikat kurduğu bilgisi üzerine, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, programın ellerine geç ulaştığını ve okul müdürü ile görüşülerek, programın içeriğinde değişiklik yapılmadığını kerhen söylemiş oldu.
BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ BU MUDUR?
Samsun Anadolu Lisesi'nin kuruluş günü olan 8 Aralık günü(dün) programda olan kızlı-erkekli dans gösterisi uygulandı ve Salsa dansının video görüntüleri sosyal medyada yayımlanmaya başladı. Gazetemizi arayan öğrenci velilerinden bazıları dans gösterisine tepkili olduklarını dile getirerek,"Bu etkinlik, okulun kuruluş yıldönümü etkinliği. Balo değil, diploma töreni değil. Buna bile razı değilken, Kuruluş yıldönümünde hiç dans gösterisi olur mu? Douğrusu biz utandık!" diye tepksini dile getirirken, bir başka veli ise,"Balo mu yapıyorsunuz, okul kuruluşunu mu kutluyorsunuz? Böyle rezalet olmaz! Bizim Kültürümüzde bu tür kutlama yok! Bu mu bizim Kültürümüz?" şeklinde yorum getirirken bir başkası ise,"Etkinliğin düzenlemesini öğrencilere verirseniz işte bu sonuç çıkar. Hangi aklı evvel öğrencilere onay verdi ki! Bu okullar daha önceleri Defile düzenleyip, Osmanlı kıyafetlerini sunuyorlardı. Şimdi ne oldu da, Salsa'lı-malsalı kutlama yapılıyor. Bizim maneviyatımız bu mudur? Ayıptır, yazıktır, günahtır! Birileri bunların akıllarını başlarına getirmesi lazım!"sözleriyle veryansın etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum